fbpx
De zus van Frida Kahlo

Wanneer

vrijdag 14 april, 2023 20:30

Prijzen

Regulier €22.5
Mindervaliden €22.5
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €15.5
Studenten €15.5

De zus van Frida Kahlo

Concept, spel en muziek: Ensemble SeaSession, Servaes Nelissen
Eindregie: Marijn van der Jagt

Frida zelf over de voorstelling: ‘Heel fijn dat het eens niet over mij gaat. Sinds mijn dood heb ik geen dag rust gekend. Steeds verschijnt er weer een boek over mij, een musical of ballet. Mijn laatste woorden in mijn dagboek, “Ik hoop nooit meer terug te keren” waren toch duidelijk lijkt me. Dus ik ben heel blij dat Frederik en zijn orkest nu eens mijn zus in het zonnetje zetten. Want niemand weet meer hoe fantastisch zij was.’ 

De zus van Frida Kahlo is een voorstelling over een orkest en zijn bevlogen dirigent en Mexico-kenner Frederik de Waal, op weg naar het slotakkoord in hun samenwerking. In de voorbereidingen van hun Mexicaanse concert belandt Frederik in een surrealistische droomwereld tussen leven en dood. Daar ontmoet hij de geheimzinnige Christina Kahlo. Tegen het einde bloeit er iets moois op tussen hen beiden. Een concert en show ineen met negen muzikanten, twintig instrumenten, een op hol geslagen pianola én…. een gastoptreden van Frida zelf! Verhalen, liederen en acts met eigenzinnige poppen en absurdistische animatiefilms. Een geestige en ontroerende voorstelling vol opzwepende Mexicaanse muziek!

De opvolger van Circus Charms is opnieuw een feest van muziek, theater en film.’

Drie creatieve Mexicaanse workshops om (gratis) aan deel te nemen!
Neem deel aan de gratis creatieve Mexicaanse workshops! 
Ongeveer een uur vóór de voorstellingen van De zus van Frida Kahlo vindt er een gratis toegankelijke workshop plaats, die onder leiding zal staan van de Mexicaanse slagwerker Pepe Garcia en kunstenaar Olga de Bie. 

De workshop bestaat uit drie delen en duurt ca. 30-45 minuten. We starten om 19:30 uur.
Je kunt zelf kiezen aan welke workshop je wilt deelnemen. 

1. MINI-DIA DE LOS MUERTOS-ALTAAR 
In deze workshop ga je zelf een mini-Dia de los Muertos-altaar versieren. Met aanwezig Mexicaans versieringsmateriaal en door zelf meegebrachte foto’s van een dierbare overledene: dat kan een familielid zijn, een vriend of vriendin, maar ook je geliefde huisdier…

2.MUSIC BOX – PIANOLA
Wat is er leuker dan zelf een straatpianola maken? Je prikt gaten in papierrollen, zet de papierrollen in een muziekbox en er klinkt als door een wonder een zelfgecomponeerde melodie.
De Amerikaans-Mexicaanse componist Conlon Nancarrow, die tijdens onze voorstelling uitgebreid aan bod komt, componeerde ongelooflijk moderne stukken voor de pianola!

3. EX VOTO
Zelf een ex voto (bidprentje) schilderen op een metalen plaatje: waarom zou je het níet proberen! Schilder een belangrijke gebeurtenis uit je leven die goed afliep, en schilder er iemand bij die je daarvoor bedankt – een heilige, een vriend of een toevallige voorbijganger. Beschrijf ook de gebeurtenis op je schilderij.

Opgeven voor de workshop kan door een mailtje te sturen naar kim@theaterinsblau.nl