Whatever happened to Mr Pete

Wanneer

zaterdag 23 december, 2023 20:30

Prijzen

Regulier €22
Mindervaliden €22
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €14.5
Studenten €14.5
€15

Whatever happened to Mr Pete

Regie & tekst: Sarah Moeremans 
Dramaturgie & tekst: Joachim Robbrecht 
Tekst & spel: Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel, Judith van den Berg
Spel: Ousmane Bangura, Luca Bötzel, Teun Donders, Myrthe van der Vuurst de Vries 

Zie jij wat ik zie?

Whatever Happened to Mr. Pete? is not your usual play. Het publiek zit in twee groepen naast elkaar, maar ziet elkaar niet. De tribune en de speelvloer zijn door een muur in tweeën gedeeld. Wie ziet wat? Zien we hetzelfde? Wat is de werkelijkheid? En waarom willen we die zo graag snappen?

Deze vervreemdende theaterervaring is een zoektocht naar de waarheid achter Mr. Pete. Wie is hij? En wie zijn wij eigenlijk? Een noodzakelijke vraag in tijden van algoritmes, digitalisering en de viering van ons geluk als vrij individu. Een voorstelling over eenzaamheid, gemeenschappelijkheid en controleverlies. Grip verliezen en het gevoel hebben daarin alleen te zijn. Een gedeelde zoektocht, want ook Mr. Pete leert zichzelf kennen in korte, grappige scènes, bevolkt door een bonte stoet personages.

Geïnspireerd door het werk van Harold Pinter, Samuel Beckett, Luis Buñuel en David Lynch maken regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht een voorstelling over Mister Pete. Luchtig, krokant en met voldoende filosofische stevigheid. Ruimhartig belegd met spelplezier en inventiviteit. Zo bewijzen Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht opnieuw dat luchtigheid ook heel ernstig kan zijn. Of zoals Joachim de voorstelling omschrijft: “Er is geen touw aan vast te knopen, of je aan op te hangen”.

De zaal en het podium worden in tweeën gedeeld door middel van een doek. Iedereen krijgt bij binnenkomst een koptelefoon uitgedeeld. Als publiek zie je maar de helft van het podium, waardoor je continu afvraagt of de andere helft van het publiek hetzelfde ziet en hoort als jij.

Inleiding bij de voorstelling
Voor de ultieme ervaring van de Whatever happened to Mr. Pete ? nodigt Quintijn Relouw je graag uit voor de inleiding voorafgaande aan de voorstelling. Als regie-assistent heeft hij alle ins-en outs van de vervreemdende theatrale ervaring die je te wachten staat.
 
Ook zo nieuwsgierig?
De inleiding start om 19:45 uur en duurt ongeveer 30 minuten. Opgeven hiervoor kan via kim@theaterinsblau.nl

Recensies
Acteur Joep van der Geest weet Mr. Pete met weinig woorden en terugtrekkende motoriek prachtig gestalte te geven. Aan de andere kant van het oudroze gordijn zal Gillis Biesheuvel als tweede Mr. Pete vast evenveel ontroering en sympathie opwekken.” – Volkskrant (4 sterren)

Een hartverscheurend portret van eenzaamheid en vervreemding.” – NRC (4 sterren)

Poëtisch, ontroerend, lichtvoetig en angstaanjagend toneel over de verweesde mens, die in weerwil van wat hij zelf misschien denkt, niet alleen is.” – Theaterkrant