fbpx
Beethoven Vioolsonates – Shunske Sato & Shuann Chai

Wanneer

vrijdag 28 april, 2023 20:15

Beethoven Vioolsonates – Shunske Sato & Shuann Chai

Dit concert valt onder de Hoor-bij-ons-pas. Informatie over deze korting leest u hier.

In twee concerten op vrijdag 20 januari 2023 en vrijdag 28 april 2023 voeren violist Shunske Sato en pianist Shuann Chai alle tien de vioolsonates van Beethoven uit. Een minimarathon in twee etappes.

Kijk hier voor het concert in januari.

Beethovens Vioolsonates

Met zijn tien vioolsonates zette Ludwig van Beethoven de standaard voor alle componisten na hem. Want in deze muziek komt alles samen: wonderschone melodieën, heerlijke virtuositeit en – voor het eerst in de muziekgeschiedenis – een volstrekt gelijkwaardig partnerschap tussen pianist en violist. Van de luchtig-zwierige Frühlingssonate tot de virtuoze Kreutzersonate: Beethovens vioolsonates blijven nog altijd favoriete werken op de concertpodia.

 
Shunske Sato & Shuann Chai

Misschien kent u Shunske Sato als opvolger van Jos van Veldhoven als artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging of als concertmeester van Concerto Köln. Met Beethoven heeft hij een diepe band: Sato was de jongste violist ooit die Beethovens Vioolconcert uitvoerde in het beroemde Beethoven Festival in Bonn. En Shuann Chai weet als pianist op zowel de moderne vleugel als de fortepiano precies welke toon ze moet treffen bij Beethovens sonates.


Beethoven
Vioolsonates nr. 2 in A op. 12/2, nr. 5 in F op. 24 ‘Frühling’, nr. 3 in Es op. 12/3, nr. 10 in G op. 96 en nr. 9 in A op. 47 ‘Kreutzer’

Shunske Sato viool | Shuann Chai piano