fbpx
Artificiële Intelligentie – Lieven Scheire

Wanneer

donderdag 08 juni, 2023 20:15

Artificiële Intelligentie – Lieven Scheire

Vraag jij ooit – in de toekomst – aan je huiscomputer wat je aan moet trekken voor een bepaalde gelegenheid? 
Laat de rechter zich ooit door Artificiële Intelligentie adviseren om een strafmaat te bepalen? Op beide vragen is het antwoord: ja, en waarschijnlijk al binnenkort. 
En ben jij persoonlijk ooit bereid een A.I.-systeem te gehoorzamen? Dat doe je nu al, als je naar Spotify luistert, een Waze-route volgt of de spam uit je mails laat filteren.

Wat is nu eigenlijk die Artificiële Intelligentie waar zoveel om te doen is? En vooral: wat is het niet? Zijn het computers die kunnen denken zoals wij? Nee, nog lang niet, en misschien wel nooit. Maar A.I. geeft computers en apps wel vaardigheden die ze tot nu toe nooit gehad hebben: gezichten herkennen, voorwerpen benoemen, menselijke taal begrijpen en ook spreken, tot zelfs het voorspellen van menselijk gedrag. 

Deze nieuwe kunstjes van de computer leiden tot verbluffende mogelijkheden, die langzaam maar zeker zichtbaar worden in ons dagelijkse leven en in onze samenleving. Volgens sommigen is A.I., in combinatie met robotisering, het laatste puzzelstukje tot een volledig geautomatiseerd luilekkerland. Fully Automated Luxury Communism, all watched over by machines of loving grace.

Of het zo’n vaart zal lopen, is verre van zeker. Maar dat A.I. vandaag al alomtegenwoordig is en ons leven verregaand zal veranderen in de nabije toekomst, dat staat vast.

Artificiële Intelligentie

Maak in deze show op entertainende manier kennis met deze nieuwe superheld van de technologie. Een eerste ontmoeting met iets wat binnenkort misschien je nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog, personal trainer of beschermengel wordt: Artificiële Intelligentie.

Lieven Scheire is een Belgische comedian, fysicus en science communicator. Op het podium en op televisie. Er is niemand die de relativiteitstheorie van Einstein, kwantummechanica of de formule van Drake zo hapklaar én met de nodige dosis humor kan uitleggen. Lieven is bekend van vele tv-programma’s zoals Scheire en de Schepping, Team Scheire,  Proefkonijnen,  Atlas, De Kennis van Nu en de Code van Coppens. In 2019 won hij de populaire tv-quiz De Slimste Mens ter Wereld.