Letterlijk Leiden 2023

| Nieuws

Letterlijk, een maand lang worden de letteren in Leiden gevierd. Van scholen tot musea tot boekwinkels tot jouw favoriete plekje op de bank; even draaien ze allemaal om boeken. Dit jaar vindt Letterlijk Leiden plaats van 17 november tot en met 16 december. Wil je tips over wat er allemaal te beleven valt bij de boekwinkels? Leest het hier!

Activiteiten

Bij de Leidse boekhandels worden diverse evenementen georganiseerd tijdens Letterlijk Leiden. Met lezingen, boekpresentaties, debat, workshops en meer is er voor ieder wat wils. Hieronder een handig overzicht van wat er allemaal in Leiden gebeurt.


Boekhandel de Kler

Zaterdag 18 november (15:00 uur) Tijdens een Meet & Greet op 18 november komt Jean-Marc van Tol zijn lang verwachte tweede deel van zijn triologie, Buat, signeren. Op verzoek zal hij ook zijn jaarlijks uitgebrachte boekje “Het afzien van…” signeren.

(Aanmelden: niet nodig | Toegangsprijs: gratis)

 

Zondag 19 november Op 19 november wordt door Jeroen Windmeijer een workshop (leren) schrijven gegeven. Voor de één uur durende workshop is maar een beperkt aantal plekken (maximaal 10 personen per sessie) beschikbaar. De eerste sessie is van 13:00-14:00 uur en de tweede sessie vindt plaats van 14.15-15.15 uur.

(Aanmelden: leiden@dekler.nl | Toegangsprijs: € 7,50 pp)

 


Boekhandel Kooyker

Vrijdag 17 november (17:00 uur) Bij Kooyker gaat Frans Terken in gesprek met Sholeh Rezazadeh over haar nieuwe roman ‘Ik ken een berg die op me wacht’.

(Aanmelden: niet nodig | Toegangsprijs: gratis)

 


INDEX poetry books

Zaterdag 25 november (16:00 uur) Het Feest der Poëzie presenteert i.s.m. INDEX Poetry een voorstelling over Johannes Kneppelhout, de komische schrijver van de Leidse Studenten-typen. Emeritus hoogleraar Nederlands Marita Mathijsen, brengt ons naar het Leiden en Oosterbeek van de eerste helft van de 19e eeuw en vertelt de verhalen van Kneppelhout en zijn beschermelingen. De musici en voordrachtskunstenaars van het Feest der Poëzie brengen liederen voor piano en stem op teksten van de dichters met wie Kneppelhout een band had. Daarnaast bestaat de voorstelling uit toepasselijke Schubertliederen en voordrachten uit de dichtwerken van De Génestet, Van Lennep en Kneppelhout.

(Aanmelden: Aan den Dichterlijken Rijn  | € 9,00)