fbpx

Zomers shared dining bij Sabor

| Blogs

In het prachtige Pieterskwartier zit al jaren restaurant Sabor. Het restaurant, dat van dezelfde eigenaren is als Just Meet, houdt van delen. Dat doe je wat hen betreft zeker ook als je met elkaar aan tafel zit en geniet van de enorme variëteit aan gerechten die Sabor op het menu heeft staan. En daar zijn er héél veel van en voor ieder is er wat wils.

Voor zowel de vega, vis als vleesliefhebber is er volop keus. De meeste gerechten kosten rond de € 8,95. Wil je eten volgens het klassieke voor-, hoofd-, nagerecht dan is er in iedere categorie wel iets te kiezen. Het menu verandert met de seizoenen mee, maar de oesters – waar ik dól op ben – staan gelukkig ieder jaargetijde wel op de kaart.

Heb je geen zin of kun je simpelweg niet kiezen, dan kun je de keuze ook overlaten aan Sabor. Kies voor de Sabor Sensation en bepaal of je 5 of 7 gerechtjes op je plank wilt hebben. Uiteraard wordt met dieetwensen rekening gehouden. Maar op deze manier kun je nieuwe gerechten proeven, ontdekken en als je ze zo lekker vindt dat je ze nog een keer wilt bestellen, dan kan dat gewoon.

Voor ieder seizoen

Wat ik zo heerlijk vind bij Sabor is dat je er in elk seizoen terecht kunt. In de zomermaanden kun je ook buiten op het enorme terras eten. Een perfect begin van je weekend, zomervakantie of gewoon doordeweeks als je even een avond geen zin hebt om te koken. In de koudere maanden is er binnen gelukkig ook genoeg plek, hoewel reserveren wel echt aan te beleven is want er zijn meer mensen net zo dol op Sabor als ik 😉

Vergeet trouwens, als je gaat en er van houdt, zeker ook niet om een blik te werpen op de cocktail- en mocktailkaart. De porn star martini kan ik je, uit persoonlijke ervaring, echt van harte aanbevelen. Maar hou je meer van een glas wijn bij je eten dan is de wijnkaart uitgebreid genoeg om je wijnhart bij op te halen.

Kortom, op zoek naar een adresje om deze zomer met je geliefde, vrienden, familie en/of collega’s een lekkere avond samen door te brengen en te proeven van verschillende gerechtjes in een ontspannen sfeer, dan is Sabor de place to be.

Sabor zit in de Kloksteeg en is van dinsdag tot en met zondag open vanaf 17.30u.

Foto’s: Ashkan Mortezapour Photography