Zeg ken jij de Mosselvrouwen?

| Blogs

Die wonen, in tegenstelling tot de Mosselman, niet in Scheveningen maar vind je op de Beestenmarkt in Leiden! Sinds 27 juli kun je – tot oktober – genieten van een vers mosselpannetjes. Maar nu hoor ik je denken; Mosselvrouwen… komt me dat niet ergens bekend voor?!

Klopt, want het team achter de Mosselvrouwen is hetzelfde team als die van de Fonduevrouwen! Waar er voorheen vooral van pop-up restaurants gebruik gemaakt werd, vind je ze vanaf nu op een vaste locatie, namelijk de Beestenmarkt. In de winter ook weer met kaasfondue, maar het hele zomerseizoen geniet je er van verse mosselen.

En die mosselen zijn er in 3 soorten; klassiek, blauwe kaas of met gele curry. Wij proefden ze alle drie en ik kan je verklappen dat ze werkelijk góddelijk zijn. Waar je in tegenstelling tot de meeste zaken dipsaus en friet nodig hebt om er een beetje een fijne mosselmaaltijd van te maken kiezen de Mosselvrouwen voor hun eigen benadering. De smaak van de mosselen, die vers van Neeltje Jans mosselen komen, is zó goed dat ze geen opsmuk nodig hebben.

Bij de mosselen wordt het lekkerste brood van Water & Bloem geserveerd, zodat je alle saus die op de mosselen zit kunt opdopen en je eindigt met een heerlijke mosselbouillon, die je tot de laatste druppel wilt oplepelen.

Ik was eigenlijk enorm verrast hoé lekker zowel de blauwe kaas als de gele curry mosselen zijn. Het zijn geen voordehand liggende combinaties, maar ze werken. De menukaart van de Mosselvrouwen is misschien niet mega groot (vooraf is er een borrelplankje en er is een zoet dessert toe) maar daardoor ligt de focus op de mosselen en die zijn simpelweg subliem.

Dus heb je zin in een avond ongegeneerd een pan mosselen leeg eten, met een goed glas wijn erbij en wil je in een zaak eten die snapt hoe hospitality werkt, dan is de Mosselvrouwen the new place to be. Reserveer tijdig via hun site want binnen zijn er beperkt tafeltjes en alleen bij mooi weer kun je op het terras terecht.