fbpx

Winkel vol wijn: Pinot & Noir in de Vrouwensteeg

| Blogs

Begin december 2022 opende in het pand waar vroeger de Brandnetel zat wijnwinkel Pinot & Noir: een winkel horend bij Proeflokaal 1574 en de Wijnkamer.

Leuk daaraan is dat de mensen die er werken op alle drie de plekken te vinden zijn, dus zowel in de winkel als in de wijnbar en het restaurant. Ditzelfde geldt overigens voor de wijnen: heb je een wijn geproefd in het Proeflokaal of de Wijnkamer, dan kun je die in de wijnwinkel kopen.

Dat de medewerkers hier veel van wijn weten, merk je meteen: ze adviseren je graag welke wijn waarbij past.

Bijzondere wijnen bij Pinot & Noir

In winkel vind je tussen de 400 en 500 (!) verschillende wijnen, in prijs variërend van €7 tot €140 per fles. Veel wijnen uit Frankrijk, maar natuurlijk ook uit Italië, Spanje, Duitsland en Zuid-Afrika, en nog veel meer.

In de winkel merk je duidelijk de liefde voor meer onbekende wijnen en druiven. Zo vind je hier onder meer een orange wine die niet als natuurwijn gemaakt is, maar op de “gewone” manier is gevinifieerd.

Pinot & Noir is niet gelieerd aan een bepaalde producent of importeur. Sterker nog, ze importeren ook zelf, onder meer uit Veneto, Chili en Languedoc-Roussillon. Dat maakt het assortiment heel divers. In de winkel vind je bovendien een uitgebreid aanbod alcoholvrije wijnen!

Daarnaast vind je bij Pinot & Noir allerlei zaken die met wijn te maken hebben, van wijnboeken tot glazen. Verder hebben ze ook allerlei lekkers voor bij de borrel, zoals worsten van Brandt & Levie. Sommige wijnen staan trouwens koud, zodat je er meteen mee in de zon kunt gaan zitten!

Meer leren over wijn

In de winkel staan twee lange tafels, die voor een huiselijk gevoel zorgen en uitnodigen om te gaan zitten om eens iets te proeven. Dat kan niet alleen tijdens het kopen van wijn, want in Pinot & Noir vinden ook de wijncursussen van Academie 1574 plaats.

In een reeks avonden worden cursisten ingewijd in de wondere wereld van wijnen. Instapniveau is SDEN 1, van 2 lessen, het hoogste niveau dat je hier kunt volgen, is SDEN 3, waar je in 9 lessen heel veel over wijn leert. Voor SDEN 1 is dit voorjaar nog plek, SDEN 2 en SDEN 3 kun je dit najaar weer volgen.

 

Pinot & Noir is op dinsdag t/m zaterdag open vanaf 11 uur.