fbpx

Verscholen winkels in de steegjes van Leiden

| Blogs

Iedereen in Leiden kent de grote winkelstraten wel: de Haarlemmerstraat en de Breestraat. Wanneer je een dag gaat winkelen kom je hier dan ook vaak terecht. Maar neem je weleens een kijkje in de steegjes van Leiden? Hier bevinden zich prachtige boutiques en winkels. Ik licht er drie uit en moedig je vooral aan om zelf op ontdekkingstocht te gaan. 

EDUARD Leiden – Hooglandse Kerkgracht 6 

De naam Eduard staat voor Eerlijk, Duurzaam, Uniek, Ambachtelijk, Re-used en Design. Dit zijn ook de waarden waar ze in deze winkel elke dag hun best voor doen. Ze verzamelen een collectie van mooie en eerlijke materialen, waarbij de impact op onze planeet en de arbeidsomstandigheden van de makers hoog in het vaandel staan. Je kunt hier verschillende producten kopen zoals sieraden, bloemen van vilt, woonartikelen, tassen, brillen en nog veel meer accessoires. Naast een winkel is het voorste gedeelte van EDUARD Leiden ook een goudsmid atelier. Bijzonder om over hun schouder mee te kunnen kijken wanneer je een bezoek brengt aan de winkel. 

Babassu – Burgsteeg 5
In 1998 werd Babassu geboren en daarmee was hun eerste winkel een feit en jawel: deze vestigde zich in het mooie Leiden. Sindsdien heeft Babassu haar vleugels uitgeslagen en opende ze, naast Leiden, vestigingen in Wassenaar, Amsterdam en Den Haag. De winkel staat bekend om haar selectie van luxe parfums, cosmetica en huid- en haarverzorgingsproducten. Merken zoals Laura Mercier, Dermalogica, Ouai, Rahua en Paula’s Choice schitteren in het assortiment. Voor wie nog op zoek is naar een beetje ontspanning, biedt Babassu een scala aan behandelingen aan. Dus leg jezelf (of een ander) in de watten en breng een bezoek aan Babassu.  

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Babassu Beauty (@babassubeauty)

 

Tokkelientje – Maarsmansteeg 12 

Heb je kleintjes thuis of ga je binnenkort op kraambezoek? Breng dan zeker een bezoek aan de conceptstore Tokkelientje. In deze winkel verkopen ze duurzame kinderkleding, babykleding, boeken, accessoires, kraamcadeaus en meer. Je vindt hier kinderkleding voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. De reden dat Tokkelientje kiest voor de verkoop van duurzame kinderkleding is dat zij als geen ander weten hoe snel de kleintjes uit hun kleding groeien. Op deze manier kan de kleding doorgegeven worden aan broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes of vrienden. Zo krijgt de kleding een nieuw leven. Nog een extra reden om een paar mooie items in te slaan.