fbpx

Verborgen in een van de Leidse steegjes: Goeswijn

| Blogs

Met een zacht zonnetje liepen we de stad in met een vraag waar gaan we heen. We liepen voorbij een paar prima opties (Bar Lokaal, Scott’s, Aan de Rijn). Allemaal prima, maar we waren allebei toe aan iets anders, iets waar we nog niet waren geweest. Dan maar het bruggetje over, richting restaurant Roos. Toen we het steegje in keken, wisten we het: het wordt Bistro Goeswijn.

Deze bistro is een beetje verborgen maar niet minder aantrekkelijk voor een lunch. Er is een stevig bezem door de steeg gegaan om fietsen weg te halen en zo ruimte te maken voor een heerlijk terras.

We namen plaats voor de deur en wachten geduldig tussen de bloemenzee op de lunchkaart, een kaart met opties waar je blij van wordt. Bij elk gerecht is iets lokaals en huisgemaakt te vinden en ondanks dat de kaart klein is, is nog best lastig kiezen.

Het werd een tosti boerenkaas met huisgemaakte ketchup en een ceaser-salade met lokale lekkernijen. We moesten daarnaast natuurlijk ook van de snackopties de polentafrietjes proberen.

Terwijl we zaten te wachten werd er nog reddingswerk verricht aan een (Leidse) duif met gebroken vleugel. De mensen van Goeswijn hebben het beste voor met de stad en al hun inwoners.

Ineens was daar dan onze lunch en wij werden er blij van. Zoals het goede influencers betaamt eerst nog snel een foto geschoten, maar de gerechten zien er niet alleen goed uit, het smaakt nog beter! Geen zorgen het is prima van formaat en je ben opgelucht als je voldaan bord leeg heb.

Afsluiten met een espresso en dan is het helaas toch weer tijd om aan de slag te gaan. Een lunchplek uitkiezen wordt er niet makkelijker op: ook Goeswijn staat inmiddels op ons favorietenlijstje!