fbpx

Van punk naar casual chic

| Blogs

Maley Sidibé, beter bekend als Saint Maley, wordt door veel mensen de best geklede Leidenaar genoemd. Logisch, met zijn mooie kleding is hij een opvallende verschijning in de stad. Hij gaat graag in gesprek met andere mensen die er goed uit zien. Deze week: Marion van der Helm.

De Leidse Marion is opgeleid als doorbraakcoach voor burn-outs en auteur van het boek Voel Je Verlangen. Ze heeft een life coaching-praktijk in Leiden genaamd Heel Gelukkig. Ze vertelt: Van jongs af aan heb ik geworsteld met ziektes, met gezond zijn en met gelukkig zijn. Hoe kon ik mijn ouders gelukkig maken en zorgen dat mijn kinderen gelukkig zijn? Hoe kan het dat iemand niet gelukkig is, hoe kan je hier invloed op hebben? Ik denk dat ik de sleutel hiertoe heb gevonden.” Dat klinkt interessant, hoe dan? “Ik leer mensen dat ze op ieder moment de keuze hebben hoe ze zich willen voelen. Ik leer hen te verbinden met de essentie en maak hen bewust hoe je van jezelf kunt houden.”

Ik ken geen een stad

waar alles zo gevarieerd is.

Wat mooi. Je ziet er altijd mooi uit, hoe zou je je kledingstijl omschrijven? “Vroeger was mijn kledingstijl Punk! De laatste jaren op de middelbare school kon ik mezelf in mijn kleding en look uiten. Een schop tegen ‘Zo hoort het’. Ik wilde anders en speciaal of bijzonder overkomen. Ik voegde daarom wat drama toe: Zwarte ogen en getoupeerd haar. Later ging ik werken in Parijs, daar is mijn stijl veranderd. Ik ben nu meer van de casual-chic-stijl.

Waar winkel je graag?
“Bij Mango, Costes en Leuke Zaak. En bij het Kousenhuis, ik kan niet zonder. Nu het kouder wordt zal ik weer gaan voor een leuke fantasy panty of maillot onder mijn jurk of rok. En een netpanty om uit te gaan, in verschillende kleuren die kun je alleen daar krijgen!”

Houd je van Leiden?
“Zeker. Toen ik in Leiden kwam wonen en ontdekte hoe leuk de binnenstad is, heb ik me altijd afgevraagd waarom ik dit niet eerder had ontdekt. Ik ken geen één stad waar alles zo gevarieerd, zo leuk en gecentreerd is. Ik kom er graag. Vanaf mijn werklocatie in Zuid-West pak ik de fiets en 10 minuten later kan ik zoveel winkels lopend bereiken! Ik houd van de Haarlemmerstraat en de Breestraat, het is er autoluw, dat geeft wel rust.” Ze vervolgt: “Eigenlijk vind ik het het allerleukst wanneer ik in een unieke winkel kom, eentje die niet tot een grote ketens behoort. En in Leiden zijn daar genoeg van! De boetieks hebben leuke sieraden, laatst was ik in Lucies, en hun etalage is zo mooi. Je moet er wel naar binnen.”

Volgende keer weer een stijlvolle Leidenaar!