fbpx

Twee culinaire sterren in Leiden

| Blogs, Horeca

Soms zijn de beste culinaire ontdekkingen gewoon om te de hoek te vinden. Dat gevoel kreeg ik toen ik hoorde dat twee van mijn favoriete Leidse restaurants, Wielinga en Café Visscher, een Bib Gourmand te hebben pakken. Als trotse Leidenaar doet dat toch wel iets met je.

Voor wie de Bib Gourmand niet meteen op het netvlies heeft: het is een onderscheiding van Michelin voor restaurants die uitblinken in de prijs-kwaliteitverhouding. Niet alleen lekker en creatief, maar ook nog eens betaalbaar. En nu mogen Wielinga en Café Visscher zich dus bij dat illustere groepje voegen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café Visscher (@cafevisscher)

Wielinga krijgt complimenten voor ‘een ijzersterk keuzemenu en een knap samengestelde wijnkaart’. Café Visscher wordt geroemd om de ‘no-nonsense keuken met verfijnde gerechten’, aldus Michelin.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café Visscher (@cafevisscher)

 Deze verkiezing bevestigt iets wat we allang wisten: Leiden is een culinaire hotspot. Het is niet alleen gezellig winkelen en het ontdekken van prachtige monumenten en cultuur, maar het is ook bij uitstek de plek om culinair te genieten.

Dus als je binnenkort in de stad bent en je zoekt een plek om jezelf te trakteren op iets bijzonders, ga dan vooral langs bij Wielinga of Café Visscher. Het is een traktatie voor je smaakpapillen én een moment om extra trots te zijn op onze stad.

En wil je jezelf helemaal laten verrassen door wat de Leidse horeca te bieden heeft? Houd dan zeker de Leidse Restaurantweek in de gaten! De volgende editie staat gepland van 27 januari tot en met 2 februari 2025.