Struin mee door de leukste boekhandels van Leiden

| Blogs

Boekhandels zijn mijn favorieten winkels om te bezoeken. Al sinds kleins af aan struin ik hier rond en kom ik nooit met lege handen thuis. Reden genoeg om je neem te nemen naar mijn favorieten boekhandels in Leiden, want voor elk soort boekenliefhebber is er onze stad wel wat te vinden.  

De Kler – Breestraat 161 

Deze boekhandel is een oude naam, want De Kler bestaat al sinds 1876. De tuinder Bartholomeus De Kler begon, op aanraden van de dominee, met het verkopen van boeken uit zijn eigen bibliotheek. Dit deed hij tussen zijn groentes en was tevens de start van boekhandel De Kler. In deze winkel vind je talloze boeken, maar bijvoorbeeld ook ansichtkaarten, (heel veel) spelletjes, papier, agenda’s en andere leuke goodies.  

De Slegte – Breestraat 73
Ben je op zoek naar boeken voor een lage prijs? Dan ben je bij De Slegte aan het juiste adres. De Slegte verkoopt zowel tweedehands als ramsj. Dit zijn boeken die onder de reguliere prijs worden verkocht. Struin rond en waan je door dit boekenparadijs, want je zult er genoeg boeken vinden, die in de reguliere boekenhandels niet meer te koop zijn.  

Jeugdboekhandel Silvester – Rapenburg 17 

Ook voor de jonge lezers onder ons is er een speciale boekenhandel te vinden in Leiden: Jeugdboekhandel Silvester. Hier verkopen ze voor baby’s, kinderen en tieners. Dit begint met liedjesboeken, boekjes van stof, prentenboeken en als de lezers wat ouder worden themaboeken, sprookjes, leren-lezen boekjes en uiteindelijk kom je bij de afdeling met literatuur voor jongvolwassene. Silvester verkoopt niet alleen verhalende boeken maar ook informatieve boeken. Leuk voor een spreekbeurt. 

Mayflower Bookshop – Breestraat 70
Mayflower Bookshop is, zoals vele andere, gevestigd op de Breestraat en de enige internationale boekhandel in Leiden. Bij deze boekhandel verkopen ze zowel nieuwe, top 50 boeken, als tweedehands boeken. Daarnaast hebben zij ook een speciale selectie boeken waar 3 voor de prijs van 2 geldt. Sinds kort hebben zij, in het pand naast hun, ook een boekenwinkel geopend met alleen Nederlandstalige boeken: Meibloem Boeken. Keuze voor iedereen dus.