fbpx

Panini, voor lekker Italiaans eten (uit en thuis!)

| Blogs

De Doezastraat is een van mijn favoriete culi straatjes in Leiden. In die ene straat vind je mijn favoriete bakker, slager, er zit een geweldige groenteboer, fantástisch Vietnamees eten en nog heel veel meer lekkere tentjes. En wie er ook zit is Panini! 

Panini noemt zichzelf een trattoria, wat betekent dat je er meer kunt eten dan alleen de welbekende pizza’s. Bovendien zijn ze (op woensdag t/m zaterdag) al open vanaf 12.00u, zodat je er ook terecht kunt voor een Italiaanse lunch. Maar eind van de middag lekker op het terras met een Aperol Spritz is net zo goed een topplan. 

Wat ik zo fijn vind aan Panini is dat je, afhankelijk van je bui, kunt kiezen om er in het restaurant te eten of om thuis te genieten van je bestelling. Als je via hun eigen site bestelt, scheelt dat ook nog eens 10% in je bestelling. 

De afgelopen tijd aten we met regelmaat ter plekke, maar lieten we ook pizza’s thuis bezorgen en echt, beide keren waren gewoon goed! Het grote voordeel van ter plaatse eten is trouwens wel dat niet alleen je pizza’s echt gewoon loeiheet op je bord komt, maar de bediening van Panini ook echt zin heeft in wat ze doen. Wat maakt dat toch altijd een verschil als je ergens gaat eten. 

Wil je een traditoneel Italiaans menu – antipasti, primi (altijd pasta), secundi (vis of vlees) en dolci (zoet toe) dan kan dat. Er is echt méér dan genoeg om uit te kiezen. Wil je niet zelf kiezen dan is er ook een Chef’s menu. Driegangen voor € 35,- . 

Kom je voor een van de versgemaakte pizza’s, dan kan dat natuurlijk ook. Ook daarin is echt meer dan genoeg keuze. Ik had de Gambaretti, terwijl mijn tafelgenoot smikkelde van de Porchetta. En thuis bestelden we onder meer de Caprese en nog een keer de Gambaretti (ja, zo lekker is die). 

Tijdens de lunch kun je een aantal gerechten van de avondkaart bestellen, is er ook pizza maar zijn er ook volop belegde broodjes (panini’s!)  Kortom, er is eigenlijk altijd wel een goede reden om op je fiets te stappen en naar de Doezastraat te rijden. De lekkere culistraat van Leiden!