fbpx

Noroc, parel in het Pieterskwartier

| Blogs

Of ik niet té enthousiast wil schrijven over Noroc, want verwachtingen zijn altijd lastig te managen. Ik spreek eigenaar Jaap de dag nadat ik met 3 foodie-vriendinnen heb genoten van onze avond bij Noroc. Deze parel in het Pieterskwartier is al zes jaar lang een vaste waarde in de Pieterskerk-Choorsteeg en zit dus ook eigenlijk alle dagen dat Noroc open is (van woensdag tot en met zaterdag) vol.  

Toch kan ik het niet laten om je tóch over dit heerlijke huiskamerrestaurant te vertellen, want zo bescheiden als de eigenaar zelf is, zo sprekend is zijn keuken. Die keuken is trouwens van het formaat van een postzegel. Op letterlijk een vierkante meter wordt er heerlijk gekookt. Of je nu één gerecht eet, of een 3 gangenmenu samenstelt van de kaart, bij Noroc wordt met liefde gekookt. En dat proef je. Dit is het type bistro waarvan je zou wensen dat er meer zijn. Daar gaan ze hoor… die verwachtingen. Maar ik ben er nog niet… 

De keuken is overwegend Mediterraans en verschilt per seizoen. Wij aten het staartje van het wintermenu. De meeste voorbereiding vindt overdag plaats, zodat ’s avonds, als het restaurant vol zit, alleen nog de laatste hand aan de borden hoeft te worden gelegd. Dat maakt het manoeuvreren in de keuken net iets makkelijker, want naast de chef lopen er ook nog 2 mensen in de bediening. Fijne, toegankelijke bediening. Alsof je bij vrienden thuis eet. Ik hou ervan. 

Wij kiezen voor een 3 gangenmenu. Dat kost € 36,50, hoewel voor sommige gerechten een klein supplement geldt. We besluiten bijna alle voorgerechten te bestellen om met elkaar te delen. Dat kan ik je van harte aanraden want kiezen is best lastig. Hoewel, hier eet je een vitello tonato zoals ‘ie wat mij betreft bedoeld is en eígenlijk wil ik ‘m niet delen…

 

Het hoofdgerecht dat ik kies, de pasta met eend en madeira, is ook een schot in de roos. Rijke saus, goeie pasta, een gul bord vol. Genieten! Mijn tafelgenoten genieten net zo hard, onder meer van een loeihete melanzane en een heerlijke ossobuco. De wijn die wordt geschonken, de Fat Baron, is ook te gek en komt uit Portugal. Een aanrader!

  

Het enige wat deze avond uit de toon valt is het dessert. Als ik Jaap er de dag erna over spreek beaamt hij dat in de drukte van de avond en het extra bijmaken van een aantal desserts het niet helemaal lekker ging. Gek genoeg is het geen ramp. Ik ben geen toetjesmens en de rest van het menu was voor mij zó top, dat dit daar niets aan verandert.  

Wat als een paal boven water staat is dat je bij Noroc een heerlijke avond, betaalbaar uit eten gaat. Reserveren kan telefonisch of via de site en er wordt met twee zittingen gewerkt. Maar nu niet allemaal tegelijk gaan hé, anders heb ik alsnog wat uit te leggen daar 😉  

Bistro Noroc is open van woensdag tot en met zaterdag vanaf 17.00u