fbpx

Museaal lunchen bij Café Abel

| Blogs
Voor Liever in Leiden ging duo Brent & Marcel op pad. Deze keer lunchen bij Cafe Abel. Dat kleine plekje bij de ingang van museum.

Voor de meeste mensen staat Café Abel bekend als een plek voor een heerlijk en eerlijk kopje koffie. Wat de meeste mensen niet weten is dat het café – in de tuin van Museum Volkenkunde – een uitgebreide ontbijt- en lunchkaart heeft. Waar culturen en de mens centraal staan bij Museum Volkenkunde, zo staat werelds eten en drinken centraal bij Café Abel.

Café Abel is een knus en klein grand café. Het fungeert als startpunt van de Singelparkroute en is de entree van Museum Volkenkunde. Op loopafstand van Centraal Station en het centrum van Leiden ligt het café prachtig gelegen aan de Singel met een eigen terras.

Of je nu zin hebt in een ontbijtje, kop koffie met gebak of een lunch, je bent hier op het juiste adres. Begin je dag met een ‘petit dejeuner’, een Griekse bowl of een breakfast burrito. De lunchkaart staat ook vol met wereldse gerechten. Van een traditionele Surinaamse bakkeljauw, Oosterse kip cashew, Amerikaanse pastrami tot aan een Franse Croque-monsieur. De keuze is reuze en er zijn zowel vis, vlees als vegetarische opties beschikbaar. Voor ieder wat wils.

Brent & Marcel zijn op een heerlijke nazomerdag neergestreken op het terras van Café Abel. Terwijl de lunchkaart bekeken wordt, zijn ze het erover eens dat alle opties goed klinken en dat de keuze nog lastig wordt. Gelukkig hadden ze voor deze lunch nog een gast mee en konden zij drie verschillende broodjes proberen. De keuze viel op het broodje Kip Cashew, de Bakkeljauw en de No Chicken shwarma. De No Chicken shwarma is een vegan gerecht bestaande uit een pita met goed gekruide shwarma. “Je krijgt een broodje waar op de eerste indruk zorg en aandacht aan is besteed. De keuken heeft goed gekeken of alles in balans is en bij het zien krijg je al trek.” Volgens het drietal zijn de Bakkeljauw en het broodje Kip Cashew zeker een aanrader, maar de No Chicken shwarma maakte indruk op de heren. Hier werd zelfs nog een broodje van besteld.

Op de Steenstraat 1B – het adres van Café Abel – kun je doordeweeks van 9.00 tot 17.00 terecht voor werelds eten en drinken. In het weekend is het café geopend van 10.00 tot 17.00 uur.