fbpx

Lunchen in het Van der Werffpark: Kamerlingh Parktuin & Café

| Blogs

Vlak voordat je het Van der Werffpark inloopt, zie je daar een (van buiten) klein huisje. Zoals waarschijnlijk veel mensen, ben je er langs gelopen zonder echt te weten wat er allemaal binnen gebeurt. Wat blijkt, het is gewoon een plek om te lunchen.

Aan ons de taak om op onderzoek te gaan. Van tevoren hebben we even gebeld, want we hoorden van een aantal mensen dat de openingstijden misschien weleens kunnen afwijken. We werden vriendelijk te woord gestaan aan de telefoon en een tafeltje reserveren was geen probleem. Dus op weg naar Kamerlingh Parktuin en Café!

Bij binnenkomst is er toch wel verbazing over hoe groot het allemaal is en hoeveel mensen deze plek al wel hebben ontdekt. Er was voor ons een tafeltje vrijgehouden achterin de zaak met uitzicht op de ingang van het park.

We bestelden eerst een drankje, daarna bestudeerden we de kaart. Klassiekers vullen de menukaart, en om ons heen wordt al druk gesmuld van heerlijke broodjes. De twijfel was bij ons even groot, want wordt het een salade, uitsmijter, of toch de kroketten?

Sorry, we waren deze keer niet heel creatief, dus tweemaal de kroketten op brood. Wel een keer met draadjesvlees en een keer de oesterzwamvariant om toch iets van variatie te hebben. Voor we het wisten, stonden ze op tafel en gelukkig waren we niet vergeten om een insta-waardige foto te maken. We mogen misschien wel als pro’s overkomen, maar dat valt vies tegen in de praktijk.

Bij de oesterzwamkroketten kwam truffelmayo en bij de draadjesvleeskroket mosterd. De mosterd verdween op kroket nummer 1, maar gelukkig was het geen punt om wat extra te krijgen voor nummer 2. We smikkelden verder en waren zeer tevreden met onze keuze.

Na het afrekenen, hebben we nog een stukje door het park gelopen en Van der Werff gedag gezegd. We kunnen niet anders zeggen: ga ook zelf eens binnenkijken. Het is een prima stop tijdens een rondje Leiden. Wees niet bang, de hond bij de deur bijt niet, sterker nog, hij blaft niet eens naar je.