fbpx

Haal India in huis met Everest Tandoori

| Blogs

We doen het eigenlijk véél te weinig, terwijl we er wel echt dol op zijn; Indiaas eten. En in Leiden kan dat al sinds 2009 bij Everest Tandoori. Met een restaurant op het Noordeinde, maar ook de optie om het te laten bezorgen kun je eigenlijk altijd aan jouw craving van Indiaas eten voldoen. 

De kaart is een mix van Nepalees en Indiaas. En of je nu milde gerechten wilt of juist super spicy (en dan zijn die ook écht spicy) het kan allemaal. Er zijn volop voorgerechten, rijstgerechten, curry’s en alles waar je blij van wordt als je van Indiaas eten houdt. Omdat ik van het gemak van thuis uit eten hou besloot ik om te bestellen voor thuisbezorging. 

Manlief koos een biryani met kip, ik koos voor mezelf voor eentje met lamsvlees. Erbij bestelden we nog 2 soorten Naan, een onion bahji en samosa. Van die laatste twee ontvang je er twee per portie. Alles bij elkaar waren we € 55,- kwijt. Dat lijkt veel, maar we aten er uiteindelijk met z’n drietjes van én er was nog biryani over voor de dag erna. Dan heb je het qua kwantiteit ruimschoots op orde! (en meteen een tip, bestel niet 2x een biryani gerecht dat is eigenlijk zonde, als je zo goed kunt delen)   

Smaaktechnisch was alles echt dik in orde. De Naan waren vers. In de garlic naan zat ook echt knoflook, de peshwari naan was lekker zoetig, maar niet té. Eet ze wel meteen op, want warm en vers zijn ze echt het lekkerst! 

Beide biryani’s waren gewoon echt prima. Volop smaak, gekruid maar niet té. En dus echt hele royale porties. Je kunt van één portie biryani echt ruim met twee volwassenen eten. Ik verheug me nu al op een van de curry’s voor een volgende keer, want de kaart is echt ruim en gevarieerd genoeg. Het enige wat iets uit de toon viel was de onion bahji. Die ben ik crispy’er en wat luchtiger gewend. Maar het is wat mij betreft geen misser waardoor ik nooit meer ga bestellen. In tegendeel, de rest was daar gewoon te lekker voor. 

Mocht je dus in deze donkere maanden een keer geen zin hebben om te koken, maar je wilt ook je huis niet uit hoeven om ergens te gaan eten maar je wil wel lekker en royaal thuis eten, dan weet je dus nu waar je terecht kunt. Everest Tandoori is the place to be!