fbpx

Glitterend de feestdagen in

| Blogs

Is het te vroeg om de kerstboom op te zetten? Of om alle pailletten weer uit de kast te trekken? Waar veel mensen niet perse enthousiast worden van temperaturen die dalen en de donkere dagen, krijg ik meer dan ooit zin. Zodra de eerste bladeren vallen, denk ik aan rollen in de sneeuw met Wham!

Ik krijg zin om boodschappen doen bij traiteurs zoals bij de Italiaanse deli Pomino en De Fransoos en tafels vol eten. Ik krijg zin om wijnen uit te zoeken bij Wines & More, Italvin (Rooseveltstraat 43) en La Bordelaise terwijl die flessen de rest van het jaar vaak genoeg onverschillig in mijn supermarktmand belanden. Ik wil kaasfonduen bij De Fonduevrouwen, de geniale kaasfondue-tosti’s uit Nomnomnom maken van (de Leidse!) Dorothy Porker.

Zin om naar lichtjes te kijken in de stad en in de etalages, die binnenkort hysterisch worden omgetoverd tot het pijn doet aan je ogen. En ik krijg een onbedwingbare zin in glitter. Om het aan te slepen in de vorm van kerstdecoratie, outfits en make-up. Gelukkig mocht ik pas geleden weer naar het openingsgala van het Leiden International Film Festival waar je onbeschaamd mag glanzen. Wegens grote drukte in de week voor de première heb ik voor mijn gevoel mijn kans gemist. Dat kan beter.

Dus, nu er toch weer een ‘softe’ lockdown aan de gang is, besloot ik dat ik meer moest doen. Ondanks mijn voorgenomen besluit voorlopig géén make-up te kopen, stond ik ineens toch in de Douglas en ICI Paris XL, waar ik nog snel een reden moest bedenken om van alles te mogen kopen. Die reden heb ik niet echt gevonden maar die glimmende tas vol voelde oprecht feestelijk aan.

Om het compleet te maken, kroop ik thuis de berging op om de verstofte kerstboomspullen naar beneden te zeulen. Uitkijkend op de boom begonnen de kado- en feest-ideeen zich al op te dringen en had ik na een dag spijkerboek zin om nog wat verder te oefenen voor de échte feestdagen. Misschien is dat nu nog wel extra nodig. Dus kortom: het is niet te vroeg voor glitter. Nooit!

– Nomnomnom – Dorothy Porker (verkrijgbaar bij De Kler)
– Favorieten Douglas: o.a. NYX, MAC, Jeffree Star (niet in de winkel in Leiden, wel online)
– Favorieten ICI Paris XL: o.a. Urban Decay, Huda Beauty.