Een voorproefje van de lente: lunchen met Marcel en Brent bij Midi

| Blogs

Met de lente in aantocht, lonkt het terras verleidelijk. Maar een frisse wind jaagt ons nog steeds naar binnen. Zo waaiden we bij Midi op het Gangetje naar binnen.

Hoewel er geen markt voor de deur was, voelde het binnen als een levendige markthal. Kleurrijke gerechten en een overvloed aan heerlijke opties in grote schalen. Het was overduidelijk dat kiezen lastig zou worden. Gelukkig bood een vaste klant en Bekende Leidenaar, Casper Faassen, ons zijn hulp aan. Altijd prettig om advies te krijgen van een fijnproever.

“Probeer de kip met couscous en groenten eromheen,” was zijn aanbeveling. Dat klonk veelbelovend, dus we volgden zijn advies direct op. Met een zonneschijn sapje erbij voor een vitamineboost zochten we een plekje bij het raam.

Terwijl we naar buiten keken en zagen hoe mensen met een grote glimlach voorbij liepen, genietend van de eerste zonnestralen, werden er twee grote borden geserveerd, beladen met heerlijke maaltijden.

We genoten van het heerlijke eten en kletsten over alles wat Leids was. Voor ons blijft het altijd een beetje een gok om nieuwe plekken te ontdekken. Deze keer bleek het weer een schot in de roos te zijn en zeker een aanrader voor de zomer met hun knusse terras. En als je geen zin hebt om binnen te zitten, kun je het net zo makkelijk meenemen voor thuis, op kantoor, in het park of waar dan ook.