Een stukje Italië bij Pomino

| Blogs

Kom je net terug uit Italië en kun je niet wachten en baal je wel eens dat je alle Italiaanse delicatessen in Nederland moet missen? Niet getreurd, want op de Breestraat vind je Pomino. Deze Italiaanse speciaalzaak verkoopt alles wat je maar kan wensen.

Bij binnenkomst viel mijn oog als eerste op de cannoli. Dit knapperige koekrolletje, afkomstig uit Sicilië en gevuld met crème, verkopen ze in klassieke smaken zoals pistache. Mijn oog viel echter gelijk op de zoute karamel variant. Hier moest ik natuurlijk een paar van meenemen. Beiden vielen erg in de smaak!

In de schappen aan de wand vind je allerlei houdbare producten dus denk aan sauzen, pasta’s, dipjes, bloem, koffie en koekjes. In Nederland is het nog wel eens lastig om goed pastabloem te vinden. Bij Pomino heb je allerlei soorten, voor zowel pasta’s als pizza’s. Ook zag ik allerlei leuke pastasoorten staan. Perfect als je een avondje wil hosten en je gasten wilt verassen met een versgemaakte pasta. Ik weet in ieder geval dat ik voortaan voor mijn pastabloem niet meer naar de Albert Heijn ga! Naast houdbare producten verkopen ze allerlei versproducten zoals kaas, vlees en focaccia’s.

Heb je geen zin om thuis aan de slag te gaan? Dan kun je ook allerlei lekkernijen to go vinden. Denk aan verse panini, belegd met de lekkerste dingen zoals mortadella of tartufo crème. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende pinsa’s, een soort pizza die oorspronkelijk uit Rome komt. Uiteraard kan een goede kop espresso ook niet ontbreken.

Tot slot is is Pomino ook bij uitstek geschikt om een cadeautje te vinden voor de echte foodie. Zo hebben ze verschillende kookboeken, wijnen of verse olijfolie en azijn. OOf nog leuker: stel zelf een pakketje samen!

Naast  heerlijke producten uit Italië kun je ook rekenen op vriendelijk en meedenkend personeel. Toen ik aan de kassa vroeg om een bepaald product, werd er gelijk met enthousiasme en interesse gereageerd. Wat ik zocht hadden ze niet op voorraad, maar een medewerker toonde zich gelijk bereidwillig om te kijken of ze dit in het assortiment konden opnemen.