fbpx

Een nieuwe favoriet: lunchen bij de Stadthouder

| Blogs

De winterzon lokt ons weer naar buiten voor een lunch, deze keer op de Leidse gracht met de hoogste concentratie restaurants per vierkante meter: de Nieuwe Rijn. Hoewel enkele dappere zielen al op het terras zitten, kiezen wij toch voor binnen. Waar zijn we dan beland, vraag je je af? We besloten eens voor een ongewone keuze te gaan en belandden bij de Stadthouder.

Voor ons beiden was dit een bekende plek, maar vooral van het passeren tijdens het winkelen op de markt of onderweg naar andere bestemmingen. De schuifdeur gaat open en een vriendelijk gezicht begroet ons direct.

Binnen is net een renovatie afgerond, waarbij de bar is verplaatst van de voorkant naar de achterkant van de zaak. Dit zorgt voor meer ruimte aan de voorkant en het voelt meteen uitnodigend om plaats te nemen. Met een drankje in de hand bekijken we het menu. Natuurlijk vinden we hier ook de klassieke lunchgerechten zoals de uitsmijter, kroketten en een broodje carpaccio.

Deze keer kiezen we voor een Cuban Sandwich (pulled pork, beenham, boerenkaas, piri pirimayo en chips) en de Flammkuchen Geitenkaas (vijgentapenade, crème fraîche en pecan crumble).

Het gesprek valt even stil wanneer we beginnen te eten, we genieten allebei intens van de smaken. Na de eerste hap weten we dat we een goede keuze hebben gemaakt. De sfeer is prettig en modern, maar met een vleugje nostalgie vanwege het pand aan de gracht. Het menu biedt een goede variëteit waarbij enkele gerechten er echt uitspringen.

Na de maaltijd wordt ons gevraagd of we het nieuwe huisbier van Souverijn Brouwerij willen proeven, ook dit krijgt van ons een dikke pluim! Bij het verlaten van het restaurant heeft de zon zijn werk gedaan en voelen we het lentekriebeltje goed op het terras.

Al met al besluiten we de volgende keer naar binnen te stappen en niet zomaar voorbij te lopen. Voor ons is de Stadthouder een nieuwe favoriete lunchplek in de stad!