De zomer in je bol

| Blogs

Na regen (en sneeuw) komt zonneschijn. Om de lente te vieren met het vooruitzicht op een mooie Leidse zomer, heb ik mijn zomer in je bol-top 10 op een rij gezet.

  1. Terras

Enkele favorieten: ’t Praethuys, Proeflokaal 1574, De Uyl en La Plancha. Die laatste niet in de laatste plaats voor de tapas en de zon die nog lang aan de hemel staat bij de Morspoort. Alsof je al op vakantie bent.

  1. Smeren

Niets zo irritant als met een verbrand hoofd thuis komen omdat je dacht dat het wel mee zou vallen met die eerste zonnestralen. Mijn favoriete factor 30-smeersels koop ik bij Douglas (Lancaster) en bij Etos (Australian, Biodermal).

  1. Zonnebril

Nadat ik lang geleden mijn ogen heb laten laseren, moest ik gaan investeren in zonnebrillen met een goede bescherming. Ray-Ban is favoriet. Betaalbaar, tof en te koop bij de meeste opticiens in de stad.

  1. Picknick in het park

Geen zin om naar het strand te fietsen? Dan is het park een goede tweede. Ik haal meestal happen af op de markt, bij het Griekse Rithymna, Frango’s Deli voor Portugese vibes of bij Da Angela voor Napolitaanse snacks.

  1. Singelpark

Ik wandel graag maar de finish mag een feestje zijn. De Singelparkroute is hiervoor heel geschikt. Je kunt eindigen in het centrum maar onderweg kom je ook leuke tenten tegen (o.a. De Pizzabakkers, Brasserie de Poort en Tabú).

 

  1. Verzorging

Voordat de zomer echt begint laat ik graag mijn gezicht verzorgen door een pro bij Amrani Beauty Solutions en Babassu. Slippers gaan pas aan na een bezoek aan pedicure Ingrid’s beautysalon.

  1. Fashion

Dikke jassen mogen weer in de kast en jurken kunnen weer zonder panty’s. Hoera! Tijd voor een rondje stad voor nieuwe inspiratie. Op mijn verlanglijst: bermudashorts en een midi-jurk.

  1. Bloemen & bijen

Maak tuin of balkon klaar voor een lange, mooie zomer. Na de herstelwerkzaamheden mogen er nieuwe planten en bloemen en toffe potten bij. Op naar het tuincentrum en Dille & Kamille.

  1. Bootje varen

Sinds kort hebben mijn vriend en ik een boot. Zodra het enigszins kan, varen we eindeloos rond in stad en regio. De stad ziet er vanaf het water nu eenmaal heel goed uit. Geen boot maar toch varen? Een eigen sloep huren kan o.a. bij Bootjes en Broodjes. Een rondvaart regel je bij Rondvaart Leiden of De Leidse Rederij.

  1. Festivalplanning

Niets leuker dan plannen, kaarten kopen en de zomerfestivals in je agenda pennen. Een overzicht van de Leidse festivals vind je in de Uitagenda.