fbpx

De boekenweek 2023 in Leiden

| Blogs

De Boekenweek is hét jaarlijkse feest voor lezers. Van 11 tot en met 19 maart staan ook de Leidse boekenwinkels weer in het teken van de Boekenweek. In de stad vinden op verschillende locaties allerlei feestelijke activiteiten en schrijversoptredens plaats. Wil je tips over wat er allemaal te beleven valt? Leest het hier!

Activiteiten

Tijdens de Boekenweek worden er diverse evenementen georganiseerd bij de Leidse boekhandels en bibliotheek. Je kunt nieuwe boeken ontdekken, schrijvers horen vertellen over hun recente werken en verschillende evenementen bezoeken. Hieronder een handig overzicht van wat er allemaal in Leiden gebeurt.

Boekhandel Kooyker

Vrijdag 17 maart (15:00) Bij Kooyker wordt boekenweekauteur Lize Spit geïnterviewd over het Boekenweekgeschenk De eerlijke vinder, een meeslepend verhaal over vriendschap, solidariteit en het belang van rituelen.

(Aanmelden: info@kooyker.nl | Toegangsprijs: gratis)

 


Mayflower Bookshop

Zondag 12 maart (16:00) Om de Boekenweek te vieren wordt op 12 maart Maxim Osipov verwelkomt bij Mayflower voor een interview over zijn recent gepubliceerde werk Kilometer 101 en de redenen waarom hij uit Rusland is gevlucht.

(Aanmelden: freek@mayflowerbookshp.nl | Toegangsprijs: gratis | Meer informatie)

 


Boekhandel De Kler

Zondag 12 maart (15:00) Op zondag 12 maart houden de Leidse dichter Leo van Zanen en de Leidse Nachdichter Hans van der Veen een presentatie bij Boekhandel De Kler. De gedichtenbundel loodrecht/Alles im Lot wordt toegelicht, en er worden gedichten voorgelezen.

(Aanmelden: – | Toegangsprijs: gratis)

 


INDEX Poetry

Vrijdag 10 maart (19:00) Om de boekenweek af te trappen, organiseert studievereniging Maktub op de vooravond van de boekenweek een voorleeswedstrijd/Open podium bij INDEX Books aan de Herenstraat 79. De line-up voor het event: Sophia Blyden, Zoë Nederstigt, Kirsten de Wolf, Soesja Toehpah, Sam van Tienhoven, Malou Nog en beeldend kunstenaar Isa Bekker

(Aanmelden: maktub.flw@hum.leidenuniv.nl | Toegangsprijs: gratis | Meer informatie)

 


De Talkshow

Zondag 12 maart (15:30) Op 12 maart gaan Onno Blom en Nico Dijkshoorn in Gebr. de Nobel weer het gesprek aan met twee literaire grootheden in De Talkshow. Te gast zijn: P.F. Thomése en Christiaan Weijts. Het onderwerp van gesprek: ‘het failliet van de ironie’. In de huidige tijd hebben we te maken met een morele golf. Een cancelcultuur. Wat mag een schrijver nog schrijven?

(Tickets kopen | Toegangsprijs: € 12,50 | Meer informatie)

 


Het Boekenweekgeschenk

Auteur Lize Spit heeft het boekenweekgeschenk geschreven, met het achterliggende thema “Ik ben alles”. Het geschenk “De eerlijke vinder” is een meeslepend verhaal over vriendschap, solidariteit en het belang van rituelen. Ga tijdens de boekenweek naar de boekhandel en krijg bij besteding van €15 aan boeken het Boekenweekgeschenk cadeau!

De boekenroute

Leiden is van oorsprong een echte boekenstad. Grote uitgevers vonden in de zeventiende eeuw hun weg naar onze binnenstad. Maar ook vandaag zijn er nog vele bijzondere boekhandels in Leiden te vinden. Je ontdekt de leukste boekwinkels met deze boekenroute. Benieuwd naar het totale overzicht van boekenhandels in Leiden? Je vindt ze hier.