De 5 favorieten van Susan

| Blogs

De afgelopen jaren heb ik jullie geprobeerd te laten zien hoe lekker Leiden is en dat er voor iedere smaak een plek is waar je terecht kunt. Met dit laatste artikel van mijn hand leek het me een mooie gelegenheid om vijf van mijn Leidse favorieten nog één keer in het zonnetje te zetten.

In de ruim 15 jaar dat ik in Leiden woon heb ik behoorlijk wat lievelingsplekken gekregen, die ieder op hun eigen manier smaak geven aan de stad. In volledig willekeurige volgorde zijn dit mijn vijf Leidse favorieten.

Just Meet

Het restaurant waar je heen gaat als je een avond ongecompliceerd en goed wilt eten. Start met een van de vele gins die op de kaart staan, terwijl je geniet van het plateau Just Meet. Kies daarna jouw favoriete steak met een goed glas wijn erbij, maar vergeet ook zeker het dessert niet. Een topavond is gegarandeerd!

La Diva

Een parel qua fine dining in Leiden, maar dan zonder dat je failliet gaat. Geen enkel restaurant heeft zo’n perfecte prijs/kwaliteitsverhouding als La Diva. Iedere keer als we er gegeten hebben nemen we ons voor om heel gauw weer terug te komen. Dus dit is een reminder voor mijzelf, gauw weer reserveren!

Café Visscher

In hele korte tijd heeft Café Visscher een plekje gevonden in mijn favorieten lijstje. Met reden! Een top chef, geweldige bediening en gerechten die nooit teleurstellen, op welk moment van de dag je er ook eet. Café Visscher is een welkome aanvulling voor de Leidse culinaire scéne.

Brasserie Poort

Nét buiten het centrum, maar mede daarom zo’n fijne plek. Of je nu binnen zit of lekker op het terras. Neem de tijd voor de lunch en kies mijn favoriet, het lunchmenu met vier gerechtjes om te delen. Ik beloof je, daar ga je geen spijt van krijgen!

Fondue-/mosselvrouwen

Het pop-up concept kreeg een vaste plek op de Beestenmarkt. Gelukkig maar, want Gaby en haar team behoren absoluut in dit lijstje favorieten thuis. In de winter kun je er terecht voor de lekkerste kaasfondue, dit voorjaar staan er asperges op het menu en daarna is het weer tijd voor mosselen. Drie keer een goede reden dus om te reserveren!