fbpx

Heerlijke chocolade & koffie: Kopje van Leiden

| Blogs

Op de kop van de Haarlemmerstraat– de naam zegt het eigenlijk al – vind je sinds 2022 Kopje van Leiden. Een ontbijt- en lunchroom waar je vooral verschrikkelijk veel lekkers kunt bestellen.

Op de perfecte locatie om onderweg naar het station even goede koffie en een croissant te scoren, maar ook een heerlijke plek om lekker te zitten en mensen te kijken. Of je nu gaat winkelen in de Haarlemmerstraat of de trein moet halen, hier kom je langs.

Dat het een ontbijtroom is, ruik je meteen: de geur van boterige croissants hangt hier in de lucht. Naast croissants kun je hier ook bananenbrood met allerlei lekkers én diverse bowls bestellen.

Natuurlijk ruik je ook meteen chocola. Want dat is waar het bij Kopje van Leiden vooral om draait. Bij binnenkomst valt één ding meteen op: de machine waarin vloeibare chocolade wordt geroerd! Dat schept verwachtingen, en die maakt Kopje van Leiden gelukkig helemaal waar.

Je kunt hier chocolade in heel veel verschijningsvormen proeven. Zo staat op planken achter de toonbank een eindeloze variatie aan chocospoons voor in de warme chocolademelk.

Uiteraard kun je ook kiezen voor koffie of thee met chocolade ernaast. Van cannoli tot chocolademuffins en van brownies en karamel shortbread tot ouderwetse chocoladeflikken: je krijgt acuut trek als je binnenloopt.

De grootste troef wat mij betreft? De vitrine vol bonbons! Wat het extra leuk maakt, is dat je een proeverijtje van bonbons kunt samenstellen. Zo proefde ik bonbons met onder meer rabarber, passievrucht, groene thee en sesam.

Wil je nog meer proeven, dan kun je ook bonbons meenemen voor thuis. En kom je er echt niet uit, maak je dan geen zorgen: bij mijn koffie kreeg ik een heerlijke, pure chocoladetruffel!

Je kunt bij Kopje van Leiden trouwens ook terecht voor een uitgebreide high tea met taartjes, cannoli, salades, broodjes, fruit met chocolade en bonbons. Op de lunchkaart vind je broodjes, salades en tosti’s.

Kopje van Leiden is van maandag t/m vrijdag open vanaf 7.45 u, in het weekend vanaf 9.00 u.