fbpx

Café Visscher biedt de hele dag álles wat je wil

| Blogs

Of je nu laat wakker bent en wilt brunchen, een (zakelijke) lunchafspraak hebt, met je vrienden ‘even’ een borrel in de stad wil doen of uitgebreid wilt dineren, het kan allemaal en Café Visscher is daar the place to be voor.  

Ik meldde het deze zomer al, er is een new kid in town. Café Visscher is inmiddels officieel open en na de struggles die elke zaak heeft als ze net open zijn, werd het tijd om eens polshoogte te nemen. Want een zaak kan er nog zo mooi uitzien, uiteindelijk bepaalt wat er op tafel komt of je er een nieuwe favoriet bij hebt. 

Lunch bij Café Visscher 

Wij kozen voor de lunch en een aantal verschillende gerechtjes van de lunchkaart. Een aantal daarvan vind je overigens ook op de avondkaart. Daar hou ik dus van. Want hoezo mag ik tijdens de lunch niet een goeie steak bestellen. Pluspunten dus voor Café Visscher. 

Nog meer punten scoren ze met hun wijnkaart. Of je nu voor een fles gaat, of het personeel voor je laat kiezen, het komt meer dan goed. Na een fijne Spaanse rosé bubbel werd namelijk een Duits glas pinot gris ingeschonken. Een schot in de roos bij de voorgerechten en tof om zo ook eens andere wijnlanden te ontdekken. 

Uitblinken in klassiekers 

Over die voorgerechtjes kan ik kort zijn, simpel weg top! Een gepocheerde oester die ik wel had willen uitlikken (en misschien deed ik dat ook wel…). Maar ook een klein stukje toast met gedroogde watermeloen & tomaat die dezelfde structuur en looks had als tartaar, maar dan volledig vega. En oh ja, pata negra. Die allerlekkerste ham uit Spanje. Yum!  

Onze smaakpapillen zijn opgewarmd en we proeven daarna een kleine versie van de eggs florentine, een gerechtt dat ik iedere dag wel zou lusten. Hollandaise saus, zeker als ‘ie zo goed gemaakt is als bij Café Visscher,  is gewoonweg onweerstaanbaar. 

Die klassiekers, daarvan durf ik nu wel te zeggen dat Café Visscher er in uitblinkt. Want na de eggs florentine komt er een perféct gegaarde ribeye. De pepersaus wordt er apart bij geserveerd, wat ik cruciaal vind om zo zelf mijn hoeveelheid saus te kunnen bepalen. De Rioja die er bij wordt ingeschonken, is een perfecte match. 

En hoewel de frietjes wat bleek zagen blijken ze uitmuntend én crunchy gebakken te zijn. Denk je aan sla, die je normaal in restaurants bij je gerecht krijgt, dan is dat meestal een triest hoopje excuussla. Deze sla, met parmezaan en ingelegde rode ui, mag ook gewoon in een grote kom op tafel. Heerlijk is ‘ie! En om deze lofzang af te sluiten wil ik buitengewoon graag de homemade mayonaise in emmers mee naar huis. Zó lekker 

Nieuwe lunch favoriet 

Wat mij betreft is Café Visscher een nieuwe favoriet. Op welk moment van de dag je ook komt, je kunt zowel buiten als binnen zitten, er is kundig en vriendelijk personeel maar bovendien eet je er gewoon ontzéttend lekker. Welkom in Leiden Café Visscher!