Bijzondere thee bij Exclusivithee

| Blogs

Bijzondere theesoorten en allerlei ander lekkers vind je op de Botermarkt bij Exclusivithee, winkel en theesalon in één.

Exclusivithee verkoopt thee van twee mooie Franse merken: Mariage Frères en Le Parti du Thé. Deze merken staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en verfijnde smaak. Daarnaast kun je bij Exclusivithee ook terecht voor geweldige Japanse matcha en heerlijke chai. Mariage Frères is één van de oudste theehuizen van Frankrijk en staat bekend om zijn bijzondere melanges met fruit en bloemen uit de Provence.

Wanneer je bij Exclusivithee binnenstapt, waan je je even in Frankrijk. Niet zo gek, want eigenaresse Wendy heeft Franse roots en dat merk je aan alles. Niet alleen wordt er Franse thee verkocht, in de winkel vind je ook Franse chocoladerepen, limonadesiropen, koffiebonen en jam voor op de croissants van Mamie Gourmande. Door de speakers klinkt bovendien Franse muziek. Met recht een klein stukje Frankrijk in Leiden dus!

Naast lekkernijen vind je in de winkel bovendien servies voor thee en koffie, van inklapbare koffiebekers tot de prachtige glazen kopjes waar de thee in geserveerd wordt. Ook vind je hier bijzondere Japanse wierook.

Ik strijk graag neer aan één van de marmeren tafeltjes voor een kopje of potje thee, altijd mét een chocolaatje geserveerd. Vaak neem ik er ook nog iets lekkers bij. Je kunt hier heerlijk ontbijten met een croissant met verrukkelijke jam – ook van Mariage Frères. De taartjes van Holy Nut zijn trouwens ook geweldig.

Dé ontdekking was voor mij de matcha latte met havermelk. Doordat matcha van hoge kwaliteit wordt gebruikt, is die totaal niet bitter, maar juist romig, notig en fris. Wil je iets heel bijzonders proeven of mee naar huis nemen, kies dan voor sparkling tea. Een perfect alternatief voor wijn, met 5% of helemaal zonder alcohol.

Over proeven gesproken: Exclusivithee organiseert ook proeverijen. Bijvoorbeeld van verschillende smaken van één theemerk, maar ook kaas van Fromagerie Bon met thee en thee met chocolade. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor een geweldige High Tea – met zoete lekkernijen – of Afternoon Tea – met zoete én hartige hapjes.

Uiteraard serveert Exclusivithee ook koffie of fris, en ook die zijn allemaal bijzonder. Exclusivithee is van dinsdag t/m zaterdag vanaf 9 uur geopend.