Bagelparadijs op de Lange Mare

| Blogs

Als je niet weet dat deze ambachtelijke bagel bakker hier zit, loop je er gemakkelijk voorbij. Als je voor de Hartebrugkerk staat en een stukje de Lange Mare inloopt ben je er zo: Better Bagels. De plek in Leiden waar je moet zijn voor de allerlekkerste bagels.

Er zijn maar weinig dingen die beter zijn dan een goede bagel als je het mij vraagt en bij Better Bagels hebben ze precies dat. De bagels die ze verkopen worden op ambachtelijke wijze gemaakt; eerst gekookt, vervolgens gebakken. Dit geeft de bagels een hele specifieke structuur een beetje chewy, maar niet té.

Bij Better Bagels zijn een aantal hoekjes waar je plaats kunt nemen om een bagel en koffie (of een ander drankje) te genieten, maar serveren doen ze er niet, zo kunnen ze sneller werken en hebben ze minder personeel nodig.

Wanneer je vegetarisch eet gebeurt het meer dan eens dat er weinig te kiezen valt van een menukaart, gelukkig is dit bij Better Bagels niet het geval: er staan maar liefst 5 vegetarische bagels op het menu en ook 6 veganistische items. Je kunt hierbij denken aan de ‘Excellent Egg Salad’ (een bagel met eiersalade, komkommer, bieslook en sla), de foccacia caprese (mozzarella, cashew pesto, tomaat, basilicum en pijnboompitten) of mijn persoonlijke favoriet de fabulous vegan (huisgemaakte zongedroogde tomatenspread, mierikswortelspread, augurk, alfalfa en rucola). Maar eerlijk, ik heb nog geen enkele keer een bagel gegeten die ik niet geweldig vond hier en er gaan standaard een stuk of wat bageldogs (vegan én non-vegan) mee naar huis voor mijn partner en de kindjes.

De bageldogs zijn echt een schot in de roos: worstjes omwikkeld met bageldeeg en dan, net als de normale bagels, eerst gekookt en daarna gebakken. De worstjes worden bij een lokale slager gemaakt zodat ze precies het juiste formaat en de perfecte bite hebben. Als je eens naar Better Bagels gaat kun je niet thuiskomen zonder bageldog.

Naast al deze overheerlijke bagels kun je bij Better Bagels terecht voor goede koffie, koude drankjes en zoete baksels.

Better Bagels kun je vinden op de Lange Mare 96 in Leiden en ze zijn geopend op zondag t/ m vrijdag van 10.00 tot 16.00  en op zaterdag van 09.00 tot 17.00