fbpx

4x warme chocolademelk in hartje Leiden

| Blogs, Lijstjes

Hoewel de temperaturen momenteel eerder op voorjaar lijken gaan we vandaag toch op warme chocolademelkroute door Leiden. Want chocolademelk is er in alle varianten en er zijn lekker veel plekken in Leiden waar je die kunt bestellen. Laat voor dit keer de slagroom op je chocomelk even achterwege, want al deze vijf plekken hebben ook volop keuze voor iets lekkers erbij!

Plantaardige chocolademelk bij Yoghurt Barn

Voor alle liefhebbers van plantaardige chocolademelk is Yoghurt Barn the place to be! Alles wat de Yoghurt Barn aan zuivel heeft is tegenwoordig volledig plantaardig, dus ook de (warme) chocolademelk. In je chocolademelk zit ook echt chocolade, dus geen pre-fab drankje. Vraag wel of ze ‘m goed warm maken als je voor de warme variant gaat, zodat je lekker lang van je chocomelk kunt genieten.

Ben je onderweg, dan kan jouw drankje hier ook To Go gemaakt worden. Iets lekkers erbij? Dan is er ook volop keuze. Bijvoorbeeld een lekkere brownie of bananenbrood.

Warme chocomelk to go bij Danice IJscafé

Op de hoek van de Visbrug en de Nieuwe Rijn vind je Danice IJscafé. In de zomer een topplek voor lekkere ijsjes, maar in deze maanden is er genoeg reden om er ook even langs te gaan. Want ook hier is er warme chocolademelk. Er zijn een paar plekjes om te zitten, maar nóg handiger is om je chocolademelk to go mee te nemen.

Wat je daar dan zéker bij wilt is een van de smaken cannoli’s die er worden verkocht. Deze heerlijke Italiaanse lekkernij maakt van je warme choco een echt traktatiemoment!

Tony’s Chocolonely bij Voor Af en Toe

De warme chocolademelk bij Vooraf en Toe is volledig fairtrade en draagt bij aan de missie van Tony’s om de chocoladeindustrie slaafvrij te maken. Dat betekent dat je niet alleen met een goed gevoel chocolademelk drinkt, maar hij is ook nog eens héél erg lekker. Ik denk dat in de categorie kant & klare chocolademelk dit toch wel een van mijn favorieten is.

Ook hier kun je volop lekkers erbij bestellen en de kaneelbun die ik er bij at – van Water & Bloem, waarover een volgende keer meer! – was echt gewéldig!

Chocolademelk op het terras bij De Stadthouder

Of het nu een zachte winter is of bikkelkoud, het terras van De Stadthouder staat altijd opgesteld op de Nieuwe Rijn. Pak een van de dekentjes erbij en bestel lekker chocolademelk. De Stadthouder serveert die zowel warm, als koud. Met of zonder slagroom.

Wil je je chocolademelk nóg lekkerder, vraag dan om een scheutje rum voor in je chocomelk 😉