100% glutenvrij genieten, bij Floor’s coffee & brunch bar kan het!

| Blogs

“Hey ik heb echt een super toffe plek gevonden waar je ALLES kunt eten!” – appte ik naar mijn business bestie. Zij eet gluten- en lactosevrij en ergens wat gaan eten heeft nogal wat voeten in de aarde. Tegenwoordig zijn er gelukkig een stuk meer adresjes waar je terecht kunt, maar zo’n pareltje als Floor’s kom je niet snel tegen. Hier kun je volledig glutenvrij én vegan eten. 

Floor’s zit in een prachtig pand aan de Doezastraat en de sfeer binnen is heerlijk cosy. Sinds mijn eerst ontmoeting met Floor’s ben ik al meerdere malen terug gegaan. Enkele keren om wat te werken, maar ook voor een lekkere kop koffie en de fijne vibe van deze zaak.  

Over de afgelopen weken heb ik kennisgemaakt met allerlei heerlijks wat bij Floor’s op de kaart staat en ik vertel je er graag over want ook wanneer je geen glutenintolerantie (of -allergie) hebt, is deze plek geweldig. 

Bij het eerste bezoek kozen mijn business bestie en ik voor de keuzestress lunchplank, deze kun je volledig vegan bestellen. Op deze plank serveren ze verschillende gerechten in klein formaat. Zo hadden wij een heerlijke tomatensoep, geroosterde bloemkool, frietjes met vegan mayonaise, tempeh burgers en wraps met avocado. We spoelden alles weg met een dirty chai (misschien wel de lekkerste die ik in Leiden tegen ben gekomen) en gingen weer op pad. 

Het volgende bezoek koos ik voor de avocado toast. De toast werd geserveerd met romige avocado (hoe vaak tref je nu eigenlijk avocado die perfect rijp is?), gepocheerd ei, dukkah (een Egyptische en Midden-Oosterse smaakmaker van gestampte kruiden, noten en specerijen), cherrytomaat en vadouvan dressing. 

Je raad het misschien al maar ik ben nóg eens terug gegaan, ditmaal wilde ik de geroosterde bloemkool proberen. Deze ‘roasted cauliflower’ wordt geserveerd met rijst, grantaappelpitten, dukkah en een tahin-citroen dressing. Heerlijk kruidig en perfect op smaak. 

Inmiddels zag ik op de Instagram van Floor’s dat ze juist een nieuwe menu hebben geïntroduceerd. Ik gok dat ik snel weer op bezoek moet. 

Ook wanneer je wél graag vlees eet is Floor’s een geschikte plek om wat te eten. Op de nieuwe kaart staat bijvoorbeeld een salade met pork belly, een cheeseburger, eggs benedict of een sandwich hete kip. 

Joyce (35) is import Leienaar en vrijeschool moeder met een enorme passie voor koken en lekker eten. Zij werkte jarenlang als kok maar runt nu haar eigen social media bureau. 

 

 

 

 

Foto credits: Joy van der Valk Fotografie