Informizely customer feedback surveys

Zo houd je het vakantiegevoel nog even vast

| Blog

Wat was het heerlijk die zomervakantie! Helaas is het nu net weer afgelopen en zit je als het goed is weer op kantoor en de kids op school. Opschieten, haasten en stressen is nu het credo. Daarom van ons wat tips om het vakantiegevoel nog even vast te houden, gewoon in je eigen stad.

Breng een bezoekje aan Mamie Gourmande en bestel een heerlijke croissant, une baguette et un macaron. De Franse bakker op het Gangetje heeft de heerlijkste broden en zoetigheden die je in Frankrijk ook (te veel) at. En het leuke is: je kunt er Frans praten. Oui oui!

Ook Caroline Perrier, de eigenaresse van L’épicerie, praat Frans. In december van het vorige jaar opende ze de deuren van de ‘kruidenier’ op de Breestraat. Ze heeft een food- en non foodafdeling in de winkel. Qua eetbare producten vind je er noten, rijst, koffie, thee, koekjes, pasta en olie. Ze zijn niet in plastic bakjes of flessen verpakt. Je kunt ze zelf in een bakje of fles doen die je van huis hebt meegenomen, of ter plaatse in de winkel aanschaft. Er zijn schoonmaakproducten zoals wasmiddel, wc-gel, allesreiniger en wasverzachter verkrijgbaar. En ook shampoo (shampoo bars), douchegel, houten tandenborstels, en make-up. Plasticvrije make-up kom je niet veel tegen in ons land. “Het merk ZAO is in Frankrijk heel bekend, hier nog niet zo. Ik ben er fan van. De make-up is hervulbaar. Als je een mascara wil, koop je eerst een hele verpakking. Als hij leeg is, koop je alleen de vulling, het borsteltje kan je nog hergebruiken.” Kost zeker flink wat geld? “Een mascara kost 22,00 euro, dezelfde prijs als een duur merk. Maar de refill is veel goedkoper, dan betaal je 14,00 euro per keer.”

Trek in een glaasje vin avec fromgae aan het water? Ga dan naar Fromagerie Bon op de Oude Rijn. Daar heb je een ruim assortiment wijnen en bijzondere kaasjes. Lekker voor thuis, maar natuurlijk ook heerlijk om aan het water van te smikkelen. Enchanté!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fromagerie Bon (@fromageriebon)

Buiten eten is echt het vakantiegevoel. Bij Lot en de Walvis zit je heb je buiten prachtig uitzicht op de haven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lot & de Walvis (@lotendewalvis)

Je kunt er lunchen, dineren, borrelen of gewoon een koffietje drinken. Zonnebril op en genieten maar!