Informizely customer feedback surveys

Paco Ciao is back!

| Blog

In de jaren dat Paco Ciao nu in Leiden zit is het al even lang een van mijn lievelingsplekken om te lunchen, koffie te drinken of een hapje te eten. In de zomermaanden zijn ze gesloten en druk op het strand van Noordwijk, maar nu de blaadjes weer vallen is het heugelijke nieuws dat ze de rest van het jaar weer gewoon geopend zijn. Tijd dus om te ontdekken of ze ook dit jaar nog op mijn lijstje met favoriete Leidse culi adresjes mogen.

Met een vriendinnetje ga ik er op een vrijdag lunchen. Dan heb ik meteen al een tip voor je; reserveer op tijd, want we zijn overduidelijk niet de enige die blij zijn dat Paco Ciao weer open is. De aankleding van het restaurant is al jaren een lust voor het oog. Net als dat je door een kast moet lopen om überhaupt binnen te komen. Daarna wordt je naar je tafel gebracht en wordt er standaard al een karafje water mee gebracht. Ik hou van dat soort kleine gebaren.

Binnen is het gezellig druk en toch hoeven we nergens heel lang op te wachten. De menukaart is na de zomer weer aangepast aan het seizoen en biedt, naast vertrouwde lunchgerechten zoals de budhabowl en poké bowl, ook een aantal nieuwe gerechten.

Hoewel ik dol ben op de budhabow bestel ik vandaag de okonomiyaki, een Japanse hartige pannenkoek met onder meer witte kool en bonitoflakes. Mijn tafelgenoot bestelt de bao’s met crispy chicken. De passievrucht mocktail die we al eerder bestelde is lekker, een tikkeltje te zoet naar mijn smaak, maar wel een heerlijk alternatief voor reguliere frisdranken.

Zowel de okonomiyaki als de bao’s zien er heerlijk uit. Ik hou er van als er aandacht aan het eten wordt besteed. En hoewel de porties niet mega royaal zijn zijn ze wel méga lekker! Alles is super op smaak, vers bereid en gewoon echt heel lekker. Voor ons was het qua hoeveelheid prima, wil je iets royaler lunchen of heb je gewoon meer trek dan kan ik je uit ervaring aanraden om bijvoorbeeld een van de bowls of een van de heerlijke broodjes te bestellen.

De koffie die we tot slot nemen komt niet alleen in mijn favoriete kopjes, maar wordt ook begeleid door een stukje smeuïge boterkoek. Ook weer zo’n detail waar ik blij van word.

Voor deze lunch van 2 drankjes, 2 gerechten en 2 koffie rekende ik € 45,- af maar de prijs/pretverhouding was wel echt prima in orde. Ik ben dan ook super blij dat Paco Ciao weer back in business is én nog steeds op mijn favorietenlijstje kan blijven staan!

Paco Ciao is dagelijks vanaf 10u geopend en vind je aan de Stationsweg 25.