Informizely customer feedback surveys

Koffie & appeltaart bij Madame Marie

| Blog

Het Pieterskwartier is een van mijn favoriete wijken in Leiden om door heen te struinen. Kleine winkeltjes, fijne restaurantjes, een sfeer die je bijna nergens anders tegenkomt. Maar hoe lekker is het als je je wandeling door dit deel van Leiden kunt onderbreken om te genieten van een kop koffie en de lekkerste appeltaart van Leiden.

Daarvoor kun je sinds een aantal jaren – in de Kloksteeg –  terecht in een schattig klein huisje uit de 17e eeuw, waar je het heerlijke koffiehuisje van Madame Marie vindt. Eigenaresse Marieke, die ook in het pand woont, startte hier haar Madame Marie, vlak voordat de pandemie uitbrak. Ik schreef al eens kort over dit plekje in het artikel 5x koffie to go.

Want tijdens de pandemie kwam ik er graag voor haar heerlijke dirty Chai Latte en take-away taartje. Nu dat achter ons ligt kun je er gelukkig gewoon weer lekker zitten en genieten van vers gebakken appeltaart uit eigen keuken. Ieder taartje wordt zelfgemaakt en ter plaatse vers gebakken. Niks is lekkerder dan de geur van verse appeltaart en al helemaal nu in het najaar er weer de verse oogst appels is, waar mee gebakken wordt.

In de zomer is er voor het pand van Madame Marie een klein terras én serveert Marieke boerenroomijs. Alles kleinschalig, net als het knusse huis, maar met ongelofelijk veel liefde gemaakt. In de donkere maanden is het heerlijk om binnen te zitten en je te warmen aan warme chocolademelk met slagroom, en natuurlijk nog steeds vergezeld van zo’n heerlijk stuk appeltaart.

Trek gekregen? Madame Marie is woensdag t/m zondag geopend en open tot een uur of 17u (of tot de appeltaart op is)