Informizely customer feedback surveys

Een run op fietsen sinds Corona

| Blog

Eigenaar Erik Groen van fietsenwinkel Trappers  merkt een heuse run op fietsen sinds corona is uitgebroken. In de media kon je al diverse berichten lezen dat het soms weken duurt voordat je een fiets kunt kopen. Gelukkig heeft Erik alles op tijd besteld. “Ik merk wel dat sommige producenten met problemen kampen voor bepaalde onderdelen. Een fiets komt dan bijvoorbeeld met een bruin zadel in plaats van een zwarte. En de levertijd is soms wat langer. We leven in een onzekere tijd.” Met name de bakfietsen zijn erg populair. Erik: “Steden willen vaak een autoluwe binnenstad en bouwen ook de hoogte in. Dan is een bakfiets reuze handig, je manoeuvreert er zo mee door de stad. Ik hoor van veel mensen dat ze hun tweede auto de deur uit hebben gedaan en voor een bakfiets hebben gekozen. Ook vele jonge gezinnen vervoeren hun kids erin. Denk maar na: ga je liever in de bakfiets naar het strand of sta je liever met de auto een uur in de file?”


Hij verkoopt merken met een bijzonder verhaal: mooi design, duurzame materialen of fietsen gemaakt door mensen in een sociale werkplaats. “Het moeten merken zijn waar ik achtersta. Roetz laat de fietsen bijvoorbeeld maken in een sociale werkplaats en gebruikt gefurbished frames. En het merk Riese und Muller heeft productiehallen die energieneutraal zijn en gebruikt weinig plastic.”


Ruim 10 jaar geleden begon Erik zijn fietsenwinkel op het Gangetje. Daar groeide Trappers uit zijn voegen en daarom was een groter pand nodig. Die vond Erik op de Doezastraat. In de grote werkplaats passen nu 3 bakfietsen, daarvoor kon er maar 1 tegelijk gemaakt worden. En nu heeft hij ook meer ruimte voor zijn assortiment. Een win-win situatie dus!

Trappers
Doezastraat 22, Leiden
www.trappers.cc