fbpx

Een dagje Volkenkunde met de kids

| Blog

Ook op een druilerige herfstdag kan het geweldig zijn om samen met je kinderen de stad in te gaan, bijvoorbeeld voor een bezoekje aan een museum. Want hoewel niet alle kinderen altijd staan te stuiteren om naar een museum te gaan, hebben veel musea juist deze tijd leuke tentoonstellingen en activiteiten.

Ook mijn kinderen waren in eerste instantie niet heel enthousiast, maar daar kwamen ze snel op terug. Museum Volkenkunde heeft momenteel de super leuke tentoonstelling Dierenacademie. Twaalf dieren hebben hier hun eigen lokaal. Zij leren je om vanuit dieren naar de wereld te kijken: de dieren zijn namelijk de juffen en meesters die je vanuit een ander perspectief naar dieren laten kijken. De tentoonstelling is erg interactief, er zitten creatieve opdrachten in (zoals het tekenen van schubben tot het onzichtbaar maken met een luipaard cape). Daarnaast krijg je verrassende filmpjes te zien waarin je meer informatie over het dier krijgt. En heb je alle lokalen bezocht? Dan mag je op de foto met je dierendocenten!

Na bijna twee uur te hebben rondgelopen, hadden de boys honger en dorst. Daarom zijn we naar het Barista Café in de Catharinasteeg gegaan. Voor mij blijft dit toch een verborgen parel in de binnenstad, waar je naast heerlijke koffie ook huisgemaakte ice tea en een heerlijke sandwich hebben. Al met al een top dag, met een museum dat zeker met kinderen een aanrader is!

Benieuwd wat er verder te beleven is in de binnenstad? Bekijk hier de uitagenda!