Informizely customer feedback surveys

Af en toe een kaaskroket

| Blog

Op een zonnige woensdagmiddag had ik afgesproken om in het centrum van Leiden te gaan lunchen met een goede vriend. De vriend in kwestie had net een nieuwe baan gekregen en dat moest natuurlijk gevierd worden. “Waar zullen we heengaan?” – Dende? Scotts Tavern? City Hall? Of Het Wapen van Leiden? We waren het er unaniem over eens, we gaan naar Vooraf en Toe.

De naam is een bekende in Leiden, Vooraf en Toe bestaat al zo lang als ik me kan herinneren, maar is niet lang geleden van eigenaar gewisseld. Na een lange verbouwing, en een opening met tijdelijke menukaart, was Vooraf en Toe nu “echt” open. Reden genoeg om hier eens aan te schuiven.

Het is bijzonder om te zien hoe de nieuwe eigenaar (Beau Artist o.a. van Bar Lokaal) deze zaak een prachtige metamorfose heeft gegeven. De bar zit op een andere plek, er hangen sfeervolle kunstwerken aan de muur (van o.a kunstcollectief ROEM, Bob Mollema en Fenna Jensma), de kleuren zijn rustig en de zaak heeft een fris bistro-gevoel. Wij namen buiten plaats en lazen op de menukaart dat ze zoveel mogelijk gebruik maken van lokale producten, daar worden wij blij van! Fijn ook om te merken dat je niet “verdwaalt” in deze menukaart, maar dat je eenvoudig manoeuvreert door de Franse klassiekers, zoals Tartines en Croques en hedendaagse krakers, zoals een Clubsandwich en de Kaaskroketten. Voor die laatste gingen wij dan ook, wederom unaniem.

Na het arriveren van de gerechten valt het gelijk op dat hier met zorg wordt gewerkt. De kaaskroketten zijn “homemade” en het desembrood is krakend vers. “Het lijkt wel of ze de peterselie hebben gefrituurd”, merkte mijn lunchmaatje op. “Dat klopt ook, op deze manier kan je het heerlijk verspreiden en over de kroketten heen kruimelen.” Slim! De kaaskroketten stelden ook niet teleur, integendeel, deze waren echt overheerlijk. Lekker zout en mega-crunchy, en perfect met de peterselie en meegeleverde gekruide mayonaise.

Een perfecte lunch om een nieuwe baan mee te vieren, zo concludeerde we.