Informizely customer feedback surveys

4x vegan in de binnenstad

| Blog

Vegan eten is in opkomst, beter voor dieren en nog eens heel gezond. Ik probeer zelf voor 90% vegan te eten en dat bevalt me heel goed. In onze stad heb je gelukkig leuke horecazaken die vegan gerechten aanbieden. Hierbij een overzicht!

I Scream Coffee

Vegan boterkoek. Is dat een contradictio in terminis? Toch niet. Bij I Scream Coffee kun je heerlijke vegan boterkoek bestellen, maar ook vegan kokosmacronen, vegan cheesecake en nog meer vegan gebakjes. Heerlijk met een havermelk latte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door I Scream Coffee (@iscreamcoffee)

Aloha

Aan het enige plein in Leiden vind je Aloha, een vega(n) streetfoodbar. Je kunt er falafel, shawarma, en köfte eten, en dat allemaal vegan. Er is shakshuka, kapsalon en de vegan burger is ook zo lekker. Laatst nam ik falafel en sweet patato fries to go, je kunt het ook thuis opeten mocht je geen zin hebben om te koken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aloha Leiden (@alohaleiden)

Midi

Eigenaar Brahim heeft net een nieuwe locatie erbij geopend bij PLNT, maar hij is ook gewoon nog op het oude vertrouwde Gangetje te vinden. Bij Midi kun je eten afhalen en ter plekke opeten. De sapjes zijn er heerlijk. Mijn favoriet is Sidou, een saffraanbrood met huisgemaakte hummus en gegrilde paprika. En als het koud is, neem ik graag de Harrira-soep.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Midi Leiden (@midi_marche)

Het Slachthuis

Net buiten het centrum bij de Meelfabriek zit het Slachthuis. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is deze lunchroom helemaal vegan. Wat dacht je van Gegrilde smokey aubergine sandwich, een poke bowl of een Bik Mek (vegan Big Mac dus). Maar ook koffie met lekkere gebakjes, de gevulde speculaas is er heerlijk!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Het Slachthuis (@hetslachthuis)