fbpx

Iets lekkers bij de koffie

februari 7, 2022

Of het nu is om een verjaardag te vieren of gewoon omdat het dinsdag is, er is áltijd wel een reden voor iets lekkers bij de koffie. In Leiden zijn er dan meer dan genoeg plekken waar je een taartje, gebakje of andere zoetigheid kunt kopen.

Nu ben ik over het algemeen meer van de hartig dan van de zoet dus als ik al iets zoets wil, dan wil ook echt iets lekkers. En dan zijn er een aantal plekken in Leiden waar je niet om heen kunt. Zijn het de enige plekken? Zeker niet, maar het zijn wel mijn favorieten, al naar gelang de gelegenheid en mijn stemming.

Soetenso

Wil je geen standaard gebakje dan moet je zonder twijfel bij Soetenso zijn. Niet alleen maakt patissier Nils, met zijn team, de mooiste taarten en bonbons. Ook op het gebied van eenpersoons gebakjes is er enorm veel keuze.

Waar het citroentaartje met meringue de favoriet veel van de klanten lijkt te zijn koos ik voor de red velvet in de vorm van een hartje. Een perfect taartje ook om jouw Valentijn binnenkort mee te verrassen. Wij waren in ieder geval heel aangenaam verrast, niet alleen door het uiterlijk maar zéker ook door de smaak. Een aanrader! Soetenso vind je op het Kort Galgenwater 1

Jacobs banketbakkerij

Ook de taartjes van Jacobs mogen in dit rijtje niet ontbreken. Een mooie mix tussen klassieke gebakjes (het hazelnootgebakje is al jaren een van mijn favorieten) en nieuwe smaken. Ook hier is het citroentaartje trouwens een van de grote favorieten.

De dag dat ik mijn taartje kwam kopen – alles voor de research hé! – was er net een nieuw gebakje gelanceerd, de chocolate cherry. Die moest ik natuurlijk proberen. Een mini versie van de bekende Schwarzwalderkirsch taart. Precies groot genoeg, luchtig maar wel die kenmerkende smaak van kersen en chocola. Ik vond ‘m heerlijk! Jacobs vind je aan de Nieuwe Rijn 43

Mamie Gourmande

Niet alleen voor brood een van mijn favoriete delicatessewinkels, maar zeker ook als het op taartjes en zoetigheid aankomt. Waar ik de klassiek Franse cannalé met regelmaat koop, om o onderweg op te snoepenm zijn de eclairs en macarons van Mamie Gourmande echte Franse lekkernijen.

Het is trouwens niet zo gek dat de citroentaartjes bij alle plekken die ik bezocht zo geliefd zijn, want het is ook een fantastisch lekker combi tussen friszuur en zoet. De citroen meringue van Mamie is het zonder twijfel ook een van onze favoriete tartelettes. Mamie Gourmande vind je aan het Gangetje 14

Vinteage

Als het op bijzondere gebakjes aankomt mag Vinteage in dit lijstje zeker niet ontbreken. Of je nu in de lunchroom terplaatse koffie met iets lekkers bestelt of een taartje mee naar huis neemt, het wordt nog lastig kiezen welke je gaat eten. Want ook hier is er ongelofelijk veel keuze en ziet alles er even lekker uit.

Wil je voor een bijzondere gelegenheid een taart laten maken dan kunnen ze dat bij Vinteage ook voor je regelen. Kijk zeker eens in hun webshop naar de mogelijkheden. Vinteage vind je op de Breestraat 117

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart