fbpx

Het perfecte cadeau

december 20, 2021

Een cadeau moet speciaal en persoonlijk zijn, vind ik. Daar doe ik graag mijn best voor. Ik vind het leuker om iets voor een ander te kopen dan voor mijzelf. Een goed cadeau voldoet aan een aantal eisen als je het mij vraagt. Het moet dus specifiek uitgekozen zijn en dat zegt alles over je interesse in een persoon. De krijger moet er vooral heel blij van worden en het niet in een kast gooien of gelijk in de prullenbak. Dat is weinig duurzaam en onzinnig.

Pas geleden was een heel goede vriendin jarig en er moest een groepscadeau komen. Het moest bijzonder worden want hoe maak je iemand blij die haar verjaardag haat. Ze is gek op Chanel dus we hadden haar het liefste een tas gegeven – een van de weinige materiele items dingen waar ik zelf ook, bijna dan, een pact met de duivel voor zou sluiten. Maar dat zat niet in het budget. Wat wel paste was een vette ketting, gemaakt van een vintage Chanel-knoop die ze verkopen bij Hartendief (bereikbaar via Instagram) (MOOB design). De “woooooow” bij het uitpakken was precies wat we haar gunden: dat ze zich speciaal voelde.

Al vind ik het leuker iets voor een ander uit te zoeken, ik koop ook graag iets voor mijzelf. Ik ben altijd een liefhebber geweest van lingerie. Als kind al – fanatiek Madonna-fan – wilde ik zó graag een beha. Rond mijn elfde nam mijn moeder mij mee naar Pretty Girl (window shopping & bestellen). Ik was teleurgesteld toen bleek dat ik nog niet genoeg ‘bagage’ had voor een model met beugels en kant, maar dat terzijde. De rest is geschiedenis en ik kom nog steeds graag bij Yvon in haar ‘candyshop’ omdat zij haar klanten snapt en het talent heeft iedereen het ‘a million dollars’-gevoel te geven.

Bij Basta (webwinkel) kocht ik een paar Dr. Martens. Inmiddels het 10e paar Dr. Martens sinds mijn tienerjaren gok ik. Dit keer broques in zwart lakleer want die passen bij alles, ga ik afdragen tot de laatste draad en de lak maakt een spijkerboek met sweater nog spannend.

Een goed cadeau is dus, ook voor jezelf, een investering waar je precies dezelfde eisen aan moet stellen.

[Alle niet-essentiële winkels zijn op dit moment gesloten, maar online kun je nog bij veel winkels terecht. Check de links in dit artikel voor online shoppen of hier het overzicht van alle Leidse webwinkels]

 

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart