fbpx

Fashion Festival 2022

mei 26, 2022

Op zaterdag 28 mei staat de Leidse binnenstad in het teken van fashion lifestyle tijdens het Fashion Festival. Er is een speciaal Beautyplein waar je je kunt laten opmaken door visagisten en een catwalktraining kunt volgen, en door de hele stad vindt een mobiele fashion show plaats. Daarnaast kunt je meedoen met een online modellenwedstrijd. Hier vind je het hele programma voor de dag!

Beautyplein

In de voormalige Hudsons’ Bay, Aalmarkt 20, is op de begane grond een Beautyplein ingericht. Hier kan je je van 10.00-16.30 uur op laten maken door visagisten van Parfumerie Douglas en er is een speciale Browbar van Benefit. Het Fashion Festival is voor deze dag een speciale samenwerking aangegaan met modellenbureau Anti Models. Op het Beautyplein presenteren zij een doorlopend programma tussen 10.00-17.00 uur voor het winkelend publiek met stylingadviezen, catwalktrainingen en fotoshoots met fotograaf Huib van Wersch. Presentatie is in handen van Caroline Pluym.

Mobiele Fashion Show

Om 12.30 uur en om 15.00 uur is er een mobiele fashionshow in de binnenstad.
Modellen showen de nieuwste trends die te vinden zijn in deelnemende Leidse modezaken, schoenen- en accessoirewinkels. Ze worden hierbij begeleid door de platen van DJ Lillian en niemand minder dan MC Nova (Marloes Nova, voormalig lid van Soulvation) host de fashion show. Deelnemende winkels zijn onder andere: Costes, Hema, Esprit, Tokkelientje, Bas de Wit, State of Art, Jambelles Gejo, Nelson, Timberland, De Pindakaaswinkel, Shoeby, Normal.

Accessoireroute

Benieuwd naar de leukste trends op het gebied van accessoires? Met de Accessoireroute kom je langs de beste winkels!

Speciale acties

Tijdens het Fashion Festival hebben vele winkels speciale acties en aanbiedingen.

Mannencrèche

Voor de heren (en natuurlijk dames) met minder interesse in make-up vindt er op de eerste verdieping van Scott’s Tavern (Nieuwe Rijn 1) een mannenopvang met bier, games en bitterballen.

Fashion & cultuur

Fashion en cultuur hebben natuurlijk alles met elkaar te maken. Tijdens het Fashion Festival vinden er in Leidse musea ook tentoonstellingen & workshops plaats waarbij je meer leert over mode van vandaag en vroeger.

Doe mee met de online modeshow!

Modellenbureau Anti Models organiseert in samenwerking met Fashion Festival Leiden een online modellenwedstrijd. Anti Models is een modellenbureau dat zich bezighoudt met diversiteit van modellen in de breedste zin van het woord. Ze staan open voor iedereen met ambitie om model te worden. Jong en oud (van 0 tot 100 jaar), een maatje meer of minder.

Hoe doe je mee?
Je kunt je inschrijven via www.anti-models.nl. Onder het kopje ”Inschrijven Model” met daarbij duidelijk de vermelding ‘Fashion Festival Leiden modellenwedstrijd’. Inschrijven kan vanaf 18 mei t/m 8 juni. Upload minimaal 2 foto’s (max 12 foto’s) waarvan één close-up en één totaalfoto. Zorg dat dit duidelijke en recente foto’s zijn.

De jury & prijsuitreiking
Voormalig model en eigenaresse van Anti Models Sascha Tulp, presentatrice Caroline Pluym en modefotograaf Huib van Wersch hebben zitting in de jury. Zij maken een voorselectie van 30 finalisten. Op 10 juni wordt de winnaar bekend gemaakt die een echte fotoshoot wint!

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart