Informizely customer feedback surveys

De zoektocht naar de perfecte Halloween-outfit

oktober 25, 2021

Ik ben een liefhebber van verkleedfeesten. Het liefste in een specifiek thema zodat je steeds een ander personage kunt zijn. Voor mijn verjaardag vroeger, onder andere een Barbiefeest, maar ook in het LVC en later in Gebr. de Nobel met collega’s themafeesten bedenken en dan met hele dikke decoratie de tent omturnen tot rampgebied, Texas, een circus, fitnessclub, Tarantino filmset of spookhuis; het was altijd een hoogtepunt. Het vetst is als iedereen compleet onherkenbaar binnen komt. Ik blijf dat magisch vinden omdat mensen in een kostuum vaak uitgelaten zijn en er echt zin in hebben.

Na weinig verkleedpartijen de afgelopen tijd moet het er weer van komen. Ik ben op zoek naar een kostuum voor Halloween. Wat nu? Inspiratie op doen of gelijk doelgericht aan de bak als je al weet wat/wie je wil worden voor één avond. De keuze is altijd, tja, reuze want kiezen is niet mijn sterkste kant en voor kostuumwissels heb ik vermoedelijk geen tijd.

Ter inspiratie dus eerst graven in de verkleedkist. Een oud kostuum omtoveren tot iets nieuws met opsmuk die ik overal vandaan haal in de stad. Bij So Low, de Hema en Claire’s kun je bijvoorbeeld accessoires kopen die je kunt verbouwen, uit elkaar halen of een andere kleur geven als je het allemaal gedetailleerd wil aanpakken.

Ik vind het ook tof om oude kleding om te bouwen – want: hergebruik – of items die je goed tweedehands voor kleine prijzen koopt bij bijvoorbeeld VNTG. Dan weet je in ieder geval dat je hot en hip voor de dag komt. Ik vond mijzelf eens heel grappig verkleed als banaan maar heb achteraf de hele avond spijt gehad van de lompheid van mijn keuze dus dat moet anders.

Ik heb nog een kleine week en als de paniek echt toeslaat, kan ik altijd nog naar Hoppezak. Daar kun je je heel professioneel in een kostuum laten steken en je stress laten voor wat het is. Dus in plaats van zoeken naar inspiratie en outfits gewoon op een terras gaan zitten met een lekker glas wijn en een perfect kostuum; dat klinkt ook gewoon goed.

Tag @Lieverinleiden als je je Halloween-outfit aan hebt en Happy Halloween-kostuumjacht!

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart