fbpx

De januari-dip

januari 17, 2022

Ik vind Januari altijd een domper na het feestelijke december. Het gaat van alles naar niks. Alsof je thuis komt van een festivalweekend en iedereen zich terugtrekt met heimwee en een kater. Alles moet anders; dry January, stoppen met eten, rondjes rennen om de singels terwijl je ook gedurende het jaar van alles iets minder of meer kunt doen hè?

Juist in januari – ook nog mijn verjaardagsmaand – ben ik zoekende naar highlights. Zeker in het geweld van lockdowns is dat een ambitie. Dat kunnen kleine dingen zijn zoals mooie bloemen kopen, bijvoorbeeld bij Frank’s Bloemensjop, nieuwe plantenpotten kopen bij Dille & Kamille voor mijn sinds corona aangelegde thuisjungle, vers vinyl scoren bij Plato, bij Velvet of een tof boek halen wat al een tijd op mijn lijstje stond. Maar ook een blik op mijn kledingkast kan mij weer op nieuwe ideeën brengen.

Hoe hysterisch ik mijn huis graag inricht, zo saai is namelijk mijn dagelijkse go to-stapel kleding van coltruien, sweaters en spijkerbroeken op dit moment. Ik wijt dat aan gemak en comfort want: koud, regen, geen feestjes en meer van dat. Maar iedereen weet dat je je leuker voelt, als je iets leuks aan doet. En nu, met de late nineties en Y2K-trends, is er geen excuus om niet aan al het januari-grauw te ontsnappen (ok: please geen lowrise-broeken…). Omdat ik bijzondere items altijd bewaar heb ik een kast vol met parels uit verschillende decennia. Vroeger kocht ik voor ieder feest een nieuwe outfit of aanvulling bij Mac & Maggie, Blue Moon en Sacha. Die laatste is helaas als enige overgebleven in het Leidse.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marieta Hoek (@vntglabel)

Gelukkig zijn er nu ook opties en één van die winkels heeft een actie op Instagram waar ik superblij van word. Bij VNTG kun je nu namelijk een verrassingspakket voor 25,- bestellen. Via dm geef je je maat door en beschrijf je je stijl in 3 woorden. Eigenaresse Marieta maakt dan een selectie van 4 kledingstukken en 1 accessoire die je kunt ophalen bij de nieuwe winkel op de Breestraat. Hoe tof! Ik heb nu al voorpret en bij deze toch ook een goed voornemen: vaker ‘overdressen’ voor meer lol.

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart