fbpx

Chique ondernemer

februari 22, 2022

Maley Sidibe, beter bekend als Saint Maley, wordt door veel mensen de best geklede Leidenaar genoemd. Logisch, met zijn mooie kleding is hij een opvallende verschijning in de stad. Hij gaat graag in gesprek met andere mannen die er graag goed uit zien. Deze week de 41-jarige Jan Pronk, de bekende eigenaar van Jeanpagne.

Jan Pronk, geboren en getogen in Zoetermeer, is de eigenaar van bistro & aperitiefbar Jeanpagne in Leiden. Hij vertelt: “Alweer zeven jaar geleden zijn we begonnen met Jeanpagne. Ik woon nu in Leiden met mijn vrouw en twee dochters. Het was altijd mijn droom om voor mezelf te beginnen, maar dat wilde ik nooit voor mijn dertigste doen omdat ik eerst alle facetten wilde meemaken. Ik heb gewerkt in een bakkerij, in een slagerij, ik was kok, stond in de bediening en nu dit.”

Waarom een aperitiefbar? “Ik ben al een jaar of 25 sommelier. Mijn passie is wijn en eten. Fijne gerechten vind ik fantastisch en dat ik graag naar de gasten toe brengen. Dat is Jeanpagne geworden.  De naam Jeanpagne verwijst naar mijn eigen naam Jan, maar dan op z’n Frans. En ik kom graag in de Champagnestreek in Frankrijk.”

Was het lastig om deze zaak te openen? “Het was best gevaarlijk in het begin, Leiden staat immers bekend als studentenstad. Zeven jaar geleden liepen studenten niet zo snel naar binnen voor een glas wijn en wat hapjes. Door mond-tot-mondreclame hebben we nu zo’n 85% aan vaste gasten.”

Je hebt een mooie kledingstijl. Vertel daar eens wat over. “Ik houd van chique kleding met een mooi horloge. Ik vind het niet nodig om in pak te lopen want daar komen mijn gasten niet voor. Als ik naar een feest ga, vind ik het fantastisch om een pak aan te doen. Mijn kast hangt vol met pakken, maar hier is het niet nodig. Schoenen koop ik vaak van Van Bommel, die lopen heerlijk. Qua kleding draag ik vaak het merk Massimo Dutti, daar vind ik altijd iets moois.”

Wat zijn je favoriete winkels in Leiden? “Ik ga graag naar Driss fashion op de Breestraat voor mijn kleding. En voor schoenen kom ik bij Shuz op de Vismarkt.”

Lees meer over Jeanpagne 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart