Informizely customer feedback surveys

Casual yogachic ondernemer Nicole van der Hulst

juli 22, 2022

Maley Sidibé, beter bekend als Saint Maley, wordt door veel mensen de best geklede Leidenaar genoemd. Logisch, met zijn mooie kleding is hij een opvallende verschijning in de stad. Hij gaat graag in gesprek met andere mensen die er goed uit zien.  Deze week Nicole van der Hulst, de eigenaresse van Yoga Specials.

In 2015 is Yoga specials ontstaan vanuit een webshop, later opende Nicole een winkel in Haarlem en in Leiden op de Breestraat. Van oorsprong werkte ze in de medische wereld. “Het is bijna een soort van cliché verhaal. Je hebt een drukke baan, dat teveel is, je gaat een half jaar naar het buitenland. Ik ben lang geleden begonnen met yoga, ik was geopereerd aan mijn rug. Het was toen nog niet zo populair als nu. Ik ben vaak in Indonesië, en op Bali heb je een hele yoga scene. Ik was er enthousiast over. Je had destijds weinig leuke kleding voor yoga, het was een gat in de markt.”

Ze startte haar winkel, eerst op de Langebrug en vorig kwam de mogelijkheid om te verhuizen naar de Breestraat naar een ruimte die vier zo groot is.  “De fysieke winkel is echt een aanvulling op de webshop. Het contact met de klanten is heel leuk en ik kan ze goed adviseren. In de winkel komt de kleding beter tot zijn recht. Je ziet de kleur beter in het echt dan op je scherm en je kunt het materiaal voelen.”

Je vindt er kleding voor mannen en vrouwen van de merken als Filippa K, Yoga Democracy, House of Gravity, 10DAYS en nog veel meer. Ook mannen kunnen er terecht, vaak worden zij vergeten door yogawinkels. Nicole: “Onze yogakleding is zoveel mogelijk gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen, bamboe of van gerecyclede materialen. Ze zijn geproduceerd in kleinschalige bedrijven tegen een eerlijke betaling. Elk merk heeft ‘ethical manufacturing’ hoog in het vaandel staan’. Daarom kosten ze iets meer dan in de fast fashion kledingzaken.” De kleding is om yoga te beoefenen, maar kan net zo goed gedragen worden tijdens een dagje thuiswerken, op de bank, in het bos, op het strand of waar dan ook. Lounge wear hoeft tegenwoordig geen slobberkleding meer te zijn. Naast kleding vind je er meditatiekussens, yogamatten, klankschalen, tongschrapers, spirituele sieraden en massage benodigdheden.

Sinds corona zijn meer mensen begonnen met yoga, merkt Nicole. Het is een manier om met een stressvolle tijd, zoals een onzekere pandemie, om te gaan. Mocht je ook interesse in yoga hierdoor krijgen, noteer dan in de agenda: elke zondag in juli en augustus organiseert Yoga Specials een yoga sessie bij Museum Volkenkunde. En daarna maandelijks in de winkel van Nicole.

Wat is jouw kledingstijl? “Natuurlijk loop ik graag in yogakleding. En die koop ik in mijn eigen winkel. Hoe handig is dat. En verder shop ik graag bij Mainstreet op de Haarlemmerstraat. Daar verkopen ze hele mooie kleding.”

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart