fbpx

Casual Chic Ondernemer

april 19, 2022

Maley Sidibé, beter bekend als Saint Maley, wordt door veel mensen de best geklede Leidenaar genoemd. Logisch, met zijn mooie kleding is hij een opvallende verschijning in de stad. Hij gaat graag in gesprek met andere mannen die er graag goed uit zien. Deze week Joris Dieker, de eigenaar van Fromagerie Bon in Leiden.

 

Alweer 7 jaar geleden begon de 33-jarige Joris Dieker zijn zaak op de Oude Rijn. Hij woont met zijn vrouw en twee dochters in Leiden. Hij vertelt: “Ik ben al jong begonnen in het restaurant van mijn vader. Ik zette de kop en schotels neer. Op mijn vijftiende begon ik aan de koksopleiding. Ik werkte als chef de partie bij een patisserie en zo deed ik ervaring op.” En toen begon hij met zijn eigen zaak in 2015. “Het is een uit de hand gelopen passie. Vroeger ben ik veel in Framkrijk geweest en ik hield zo van de dessert kaasjes. Kaasproeverijen waren toen nog niet zo bekend. Ik kwam op het idee om mijn eigen  kaaswinkel te openen. Het was even spannend om iets voor jezelf te beginnen, maar ik ben blij dat ik de stap heb gewaagd.” Hoe ben je op de naam gekomen? “Dat was moeilijk. Een vriend van me hielp ermee. Fromagerie slaat natuurlijk op de kaaswinkel. En vroeger in de keukens waar ik werkte, zeiden we altijd ‘bon’. En zo kwamen we op Formagerie Bon uit.” De zaak bestaat uit 3 delen: de winkel, waar je kaas kunt kopen. Daarnaast is het proeflokaal, waar je alles kunt eten en drinken. En Joris heeft ook een groothandel waar hij aan de horeca levert.

Wat is jouw kledingstijl?
“Ik ben niet zo modieus. Ik loop 5 dagen per week met mijn werkkleding. Ik vind het wel belangrijk om er verzorgd uit te zien. Je ziet me niet zo snel in een trainingspak lopen.”

Draag je weleens een pak?
“Nee dat nooit. Ik draag liever een pantalon en overhemd. Ik hoef geen jasje of gilet. Ik houd meer van casual chique.”

Wat is je favoriete winkel in Leiden?
“Bij Versteegh krijg je goed advies, ik word daar altijd goed geholpen. Vroeger ging ik vaak bij Driss op de Breestraat shoppen, misschien moet ik daar weer eens heen.”

Volgende keer weer een andere fashionable man of vrouw in de blog van Saint Maley. Wie weet ben jij het wel. Positive vibes only!

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart