fbpx

Casual chic ondernemer Willeke van der Meer

mei 23, 2022

Maley Sidibe, beter bekend als Saint Maley, wordt door veel mensen de best geklede Leidenaar genoemd. Logisch, met zijn mooie kleding is hij een opvallende verschijning in de stad. Hij gaat graag in gesprek met andere mensen die er graag goed uit zien. Deze week praat hij met Willeke van der Meer, de eigenaresse van boekhandel Kooyker.

Ze is een bekende ondernemer in Leiden, maar is geboren en getogen in Roelofarendsveen. In 1988 begon ze te werken bij Kooyker. Ze vertelt: “Ik had nog een andere baan in de gezondheidzorg, maar daar had ik het niet meer naar mijn  zin. Een vriend van me werkte in een boekhandel, ik ben ook ga solliciteren en zo terechtgekomen bij Kooyker.” Tot 2006 werkte ze in Leiden en daarna heeft ze in Heemstede Aerdenhout een boekhandel overgenomen. “Ik miste de stad wel. In 2014 ging Kooyker failliet. Het dreigde te verdwijnen. Toen heb ik het overgenomen.” We mogen haar dus de redder van Kooyker noemen. Bij de boekenwinkel vind je naast literatuur ook de mooiste kookboeken, kinderboeken, reisboeken en non fictie.

En nu even over haar stijl. Hoe zou ze die omschrijven? “Ik ben niet zo modieus. Ik heb geen hakken. Als ik werk, moet ik de hele dag staan. Dat is niet te doen met pumps. Ik draag liever sneakers. Ik vind het wel belangrijk om er verzorgd uit te zien. Mijn stijl is casual.”

Wat is je favoriete winkel in Leiden? “Ik koop graag bij Maf op de Breestraat en Next Door By Sil op de Pieterskerk-Choorsteeg. Ik hoef dus niet ver te lopen om nieuwe kleding te kopen!”

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart