fbpx

Casual chic ondernemer: Mark van Praag

november 1, 2021

Maley Sidibe, beter bekend als Saint Maley, wordt door veel mensen de best geklede Leidenaar genoemd. Logisch, met zijn mooie kleding is hij een opvallende verschijning in de stad. Hij gaat graag in gesprek met andere mannen die er graag goed uit zien. Deze week: Mark van Praag, de eigenaar van restaurant Burgerzaken die zich graag casual chic kleedt.

Ik kom graag in Burgerzaken voor een kopje koffie. Eigenaar Mark van Praag ziet er altijd goed uit. Ik praat graag met hem over stijl. Hij is geboren in Amsterdam en woont al 40 jaar in Leiden. Als kind van 9 kwam hij met zijn ouders in Voorschoten terecht, en in Leiden zat hij op school. Mark is vader van 2 inmiddels volwassen kinderen en ook opa van Jools. Hij vertelt: “Ik ben geen type voor suits and ties, maar meer een van casual chic. Het uitgangspunt bij casual chic is dat de kleding goed draagbaar is, maar tegelijkertijd ook een chic detail heeft. Denk aan een sportief shirt, een net overhemd of een nette trui, in combinatie met een chique spijkerbroek of een chino broek. Omdat casual chic heel breed is, helpt het om na te gaan voor wat voor gelegenheid je het draagt.

Hoe kies jij je outfit elke dag? “Het hangt van het weer af en van mij bui. En eigenlijk ook of ik goed in vorm ben. Als je je niet tof voelt, dan trek je niet je strakste overhemd aan. Ik ben graag in shape. Ik draag graag getailleerde kleding en sneakers. Slimfit dus. Eigenlijk loop ik in te strakke kleding voor mijn leeftijd, haha. Ik kan niet zonder Nike Air Max. Wijde of oversized broeken uit de jaren 80 zijn totaal niet mijn stijl. Pakken draag ik bijna nooit, alleen als ik naar een begrafenis ga.

Bij welke winkels koop jij vaak je kleding? “In Leiden kwam ik graag bij If & Co, helaas bestaat die niet meer voor mannen. Je had daar mooie spijkerbroeken. Verder ga ik graag naar Jack & Jones en Scotch & Soda. Toen ik jong was kocht ik vintage kleding in Amsterdam bij winkels als Zipper en op het Waterlooplein. Levi’s 501 vintage jeans en dergelijken. Het leuke is dat mijn zoon dat nu ook doet. History repeats itselfs.”

Volgende keer weer een andere fashionable man in de blog van Saint Maley. Wie weet ben jij het wel. Positive vibes only!

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart