fbpx

After lockdowntrends

maart 14, 2022

Er is zoveel om over te piekeren maar de afgelopen dagen was het mooi weer. In de zon voel je je nu eenmaal altijd wat beter. Wandelen, het vooruitzicht van een concert of film, shoppen voor een dansfeest en tussendoor een terras natuurlijk. Voor de lokale bijstand natuurlijk. En voor mijzelf ook. Selfcare is belangrijk.

Ik heb de afgelopen weken veel van dat gedaan. Dus een wijn bij Burgemeester Goeswijn, een stukje flaneren, vegavlammetjes bij Het Praethuys, een stuk lopen, borrelen bij Proeflokaal 1574. Een rondje om, een croissant voor onderweg bij Mamie Gourmande en mensen kijken.

Ik heb eindelijk weer héél véél ‘mensen gekeken’ en in plaats van op mijn koptelefoon naar muziek te luisteren heb ik ook veel (live) muziek gehoord. Die combinatie is favoriet. Zeker als je publiek zo uitgelaten is.

Fashion and music are the same, because music expresses its period too’, zei mode-icoon Karl Lagerfeld ooit. En daar ben ik het mee eens. A omdat je niet tegen Karl Lagerfeld in gaat en B omdat ik veel kledingkeuzes heb gemaakt door muziek(cultuur). Van riemen met studs tot grungy houthakkersblouses, sneakers en poppie partyjurkjes.

Vooral tijdens de clubnachten zag ik dat de nieuwste feestgangers niet stil hebben gezeten tijdens de lockdown maar up to date de laatste trends dragen. De meeste daarvan heb ik al eerder gezien en zelf gedragen. Soms kijk ik daarop terug met een volmondige ‘NEE!’ Zo is daar weer de (spijker)broek met ultra lage taille. Hallo Britney! En we moeten bodycon door o.a. Dua Lipa, croptoppen én met cut outs (kijk maar even hoe je nog comfortabel zit in combi met die lage broek). Gelukkig is, ter compensatie, ook de wijde broek en de cargo/trackpants terug dankzij types als Billie Eilish. En – again – het leren jack, of in meer modische termen ‘bikerjack.’

Met mijn oude, vaak tenenkrommende, foto’s ter reminder en de kennis dat mode blijft cirkelen, kies ik tegenwoordig zorgvuldiger. Ik koop meer kledingstukken van betere kwaliteit en ook meer tijdloze items. Dat is beter voor de wereld en tegelijkertijd kun je bij de volgende golf meesurfen met je genuine oude grungeblouse of Christina-minirok. Hoewel ik die laatste denk ik toch overlaat aan anderen. Dat zwarte bikerjack past mij veel beter.

Foto bikerjack: Zara / Foto cut outs: H&M / Foto Leontine: boblijn, crop, cargo en lowrise.

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart