Informizely customer feedback surveys

6x Leidse culinaire cadeautjes

december 13, 2021

De decembermaand is bij uitstek geschikt om culinair gezien eens lekker uit te pakken. En wat is nou leuker dan je inkopen doen bij lokale ondernemers. Culinaire cadeautjes zijn er in alle soorten en maten. Lekker om zelf op tafel te zetten of een ander cadeau te doen. Hopelijk vind je wat inspiratie tussen mijn tips om de decembermaand nóg lekkerder te maken.

Zoet van Sophie

Handgemaakte nougat, mooie potten jam, heerlijke siropen en nog véél meer. Bij Leiden Made vind je een selectie van al het lekkers dat Sophie zelf maakt. Uit haar kleine atelier komen grootste lekkernijen met voor iedere portemonnee wel iets zoets.

Met haar tonicsiroop maakte ik een bruisende mocktail. Klein scheutje siroop, aanlengen met bruiswater, manderijnschilletje aan je mooiste glas en klaar ben je!

Fromagerie Bon

Als schrijver van twee borrelboeken is een kaaswinkel mijn soort van hemel. Ik hou van álles kaas en bij Fromagerie Bon is het niet wát je wilt, maar hoeveel je wilt. Want er zijn de mooiste kazen, de lekkerste charcuterie en kerstboxen die gevuld kunnen worden met wat je maar wenst en voor welk budget je ook iets zoekt. Laat hen de ultieme kaasplank samenstellen voor na je kerstdiner of voor bij de kerstborrel en je zult dolgelukkig zijn!

Blubber en glas

Handgemaakt keramiek, er is geen mooier cadeau denkbaar. Bij Leiden Made vind je een selectie van het keramiek dat wordt gemaakt door Blubber en Glas. Ik kocht voor mezelf een prachtig koffiekopje, maar er zijn ook kommetjes, borden, espressokopjes en nog veel meer.

Alles is handgemaakt en er is geen item hetzelfde. Een uniek cadeau dus!

Klaverblad Thee

Op de Hoge Woerd zit niet alleen de oudste theewinkel van Nederland, maar – naar ik vermoed – ook de enige winkel met Leidse thee. Maar er is héél veel thee om uit te kiezen, waaronder mijn favoriet; Chai. Laat de thee die je kiest mooi inpakken of kies een bijpassend Klaverblad theedoosje uit en voor nog geen tientje heb je al een heerlijk geurend culi cadeautje!

Leids water bij de wijn

Wijnwinkel de Oase in de Doezastraat heeft niet alleen heerlijke wijnen in het assortiment. Ze verkopen ook nog eens een prachtige Leidse waterfles. Mooi op tafel, minder plastic en een super cadeau om deze maand te geven als je voor een kerstdiner of borrel wordt uitgenodigd.

Voor € 15,95 is de waterfles te koop. Het kraanwater is gratis ?

Nomoreplastic x Leiden

Nu kun je een tas niet persé opeten, maar je kunt er wel geweldig al je boodschappen in stoppen. Dan bespaar je niet alleen plastic, je loopt ook nog eens rond met de tofste Leiden tas denkbaar. VVV Leiden ontwikkelde i.s.m. Nomoreplastic de Leidentas.

Met jouw aankoop lever je ook nog eens een bijdrage aan de Plastic Soup Foundation. Een tof cadeau én iets goeds doen. Twee vliegen in één klap. Je bestelt de tas hier.

Bonus tip

Nu ben ik zelf natuurlijk Leidse én heb ik twee borrelboeken op mijn naam. Een heerlijk cadeau dus ook voor de feestdagen. Om te geven én te krijgen. Mocht je die nog niet hebben dan is Borreltijd tot en met 24 december te koop voor de actieprijs van €10 (in plaats van  €20,99). Mijn nieuwste boek, Wereldwijd Borreltijd, is uiteraard ook te koop, voor de reguliere prijs van € 22,99.

Beide boeken zijn via de Leidse boekhandels te koop (of te bestellen).

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart